Δίκη Πισπιρίγκου: “Εξέτασα τη Τζωρτζίνα και δεν βρήκα κάτι” πριν την ανακοπή – Η κατάθεση παιδιάτρου

Δίκη Πισπιρίγκου: “Εξέτασα τη Τζωρτζίνα και δεν βρήκα κάτι” πριν την ανακοπή – Η κατάθεση παιδιάτρου
Δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη (29/3), η παιδίατρος Λαμπρινή Βίτσα που εργαζόταν στο Καραμανδάνειο και εξέτασε τη Τζωρτζίνα.

“Εξέτασα την Τζωρτζίνα μετά το επεισόδιο υποξίας και δεν βρήκα κάτι, δεν άκουσα ακροαστικά.. Η επόμενη φορά που είδα το παιδί ήταν διασωληνωμένο” κατέθεσε η παιδίατρος Λαμπρινή Βίτσα που εργαζόταν στο Καραμανδάνειο όταν η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου πήγε την πρωτότοκη κόρη της τον Απρίλιο του 2021 .

Όπως είπε η παιδίατρος, όταν το παιδί βγήκε από τον θάλαμο ανάνηψης διασωληνομένο είδε “την μητέρα ψύχραιμη”.

Η γιατρός κατέθεσε ότι εξέτασε την Τζωρτζίνα δύο φορές και ότι όταν το παιδί υπέστη ανακοπή ήταν παρούσα χωρίς να συμμετέχει στην αγωνιώδη διαδικασία ανάνηψης.

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας για όσα συνέβησαν στο Καραμανδάνειο και την ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα ,η οποία καταλογίζεται ως απόπειρα ανθρωποκτονίας από την 34χρονη μητέρα, η ίδια είδε το παιδί αφού είχε εισαχθεί την προηγούμενη ημέρα:

“Η πρώτη επαφή ήταν στις 9 Απριλίου 2021, την εξέτασα στις 12:30 την ώρα που με ενημέρωσαν ότι έκανε εμετό και συνέστησα να μπει ορός..Την είδα και Κυριακή πρωί. Είχε προηγηθεί το βράδυ του Σαββάτου ένα επεισόδιο υποξίας, Την είδα ξαπλωμένη, παρακολουθούσε στο λαπ τοπ ένα παιδικό. Την εξέτασα, δεν βρήκα κάτι, δεν άκουσα ακροαστικά. Ενημέρωσα τον πατέρα, ο οποίος ήταν εκεί εκείνη την ώρα, πως το παιδί ήταν σταθερό. Η επόμενη φορά που είδα το παιδί ήταν διασωληνωμένο” είπε η κ. Βίτσα αναφερόμενη στον χρόνο μετά την ανακοπή που άφησε τετραπληγική την Τζωρτζίνα. Ανέφερε μάλιστα πως είδε “ψύχραιμη την μητέρα όταν βγήκε το παιδί με το φορείο μετά την ανάνηψη”.

Για τον Μάνο Δασκαλάκη, που ήταν στο Νοσοκομείο πριν την ανακοπή, η μάρτυρας κατέθεσε πως ήταν ανήσυχος για την Τζωρτζίνα και ότι η ίδια προσπάθησε να τον καθησυχάσει λέγοντας πως δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό για το παιδί.

Εκείνος, όπως κατέθεσε η μάρτυρας, της είχε απαντήσει “έτσι γίνεται με εμάς ποτέ “δεν υπάρχει κάτι” και όλο κάτι γίνεται”. Η μάρτυρας είπε πως “Ήταν ένας πατέρας που έχει χάσει δυο παιδιά.. Δεν τον ρώτησα γιατί κατάλαβα και προσπάθησα να τον καθησυχάσω. Του είπα “μην αγχώνεστε στο νοσοκομείο είστε, είμαστε από πάνω”.

Και αυτή η μάρτυρας επιβεβαίωσε, απαντώντας σε ερώτηση του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου πως όταν έγινε εισαγωγή της Τζωρτζίνας, παιδίατρος επικοινώνησε με την παιδοκαρδιολόγο κ. Καρατζά πριν το παιδί υποστεί ανακοπή που οδήγησε σε τετραπληγία. Σύμφωνα με την κ. Βίτσα η παιδοκαρδιολόγος μετέφερε στον συνάδελφο ότι είχε δει το κοριτσάκι 10 ημέρες πριν και δεν είχε διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα και ότι πρότεινε σε δεύτερο χρόνο την τοποθέτηση Holter για την καταγραφή του καρδιακού ρυθμού

Η μάρτυρας κατά την εξέταση της είπε πως η ανακοπή της Τζωρτζίνας “μας είχε συγκλονίσει” και ότι το περιστατικό συζητήθηκε στις ενημερώσεις των γιατρών χωρίς να γίνει συμβούλιο γιατρών για το θέμα.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο, Πέμπτη (30/3).

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα