Δίκη Τοπαλούδη: Εμμένουν στους ισχυρισμούς τους οι κατηγορούμενοι – Την Παρασκευή η απόφαση

Δίκη Τοπαλούδη: Εμμένουν στους ισχυρισμούς τους οι κατηγορούμενοι – Την Παρασκευή η απόφαση
H μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη κατα την είσοδό της στο δικαστήριο. Eurokinissi

Στις 20 Μαΐου θα εκδοθεί τελικά η απόφαση για την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. Ένταση στην αίθουσα.

Την Παρασκευή θα εκφωνήσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο την απόφαση του επί της ενοχής των δύο κατηγορούμενων νεαρών, που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό και την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως της Ελένης Τοπαλούδη.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να αποσυρθεί.

Ωστόσο, ένταση προκάλεσαν τα λεγόμενα της υπεράσπισης του κατηγορούμενου αλβανικής καταγωγής, αφού οι ισχυρισμοί της πυροδότησαν την έντονη αντίδραση των γονιών της άτυχης φοιτήτριας. Τα πνεύματα ηρέμησαν και πάλι με την απομάκρυνση τους από την αίθουσα.

Όταν οι δυο κατηγορούμενοι ρωτήθηκαν αν έχουν να προσθέσουν κάτι σε όσα υποστήριξαν στις απολογίες τους, ο Ροδίτης δήλωσε θέλω να πω ότι δε φταίω…”.

Πρόεδρος: Αυτό το έχετε ξαναπεί. Κάτι αλλο;

Κατηγορουμενος: Όχι

Ο συγκατηγορούμενός του δήλωσε επί της ουσίας ότι παρασύρθηκε… “Όπως είδατε δεν δέχομαι το βιασμό αλλά για όλο το άλλο θέλω να πληρώσω ήμουν συνεργός στην ανθρωποκτονια, έχω μετανοήσει, ζητάω βαθύτατη συγνώμη, αυτό το άτομο με έφερε στη χειρότερη οδύνη της ζωής μου αλλά θα πληρώσω γιατί εγώ φταίω. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να αγαπάνε την οικογενεια τους και να μην ακούνε τους φίλους τους όταν δεν πρέπει” είπε.

Η εισαγγελική πρόταση

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας υπήρξε «καταπέλτης» κατά των δύο κατηγορούμενων ζητώντας να κηρυχθούν ένοχοι όπως και πρωτόδικα. «Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Η γιαγιά και ο παππούς του ενός ήταν στο ισόγειο. Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού» επεσήμανε η εισαγγελική λειτουργός κατά την εισήγηση, σχολιάζοντας ότι «αν η Ελενη συμμετείχε σε αυτό το σκηνικό οικεία βουλήσει θα ζούσε ακόμα και δεν υπήρχε λόγος για όλο αυτό που έγινε. Όταν είδαν ότι αντέδρασε, άσκησαν βία και την εξανάγκασαν σε συνουσία. Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Τη χτύπησαν, τη βασάνισαν, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν. Η στάση τους μαρτυρά σχεδιασμό, εκτέλεση από κοινού και δόλο».

Πρωτοδίκως οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ισόβια δεσμά και ακόμη ποινή κάθειρξης 15 ετών, η οποία ήταν η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή, ενώ δεν τους χορηγήθηκε κανένα ελαφρυντικό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version