Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Στο “μικροσκόπιο” των ειδικών βίντεο από τις τελευταίες του στιγμές

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Στο “μικροσκόπιο” των ειδικών βίντεο από τις τελευταίες του στιγμές
Δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου Menelaos Myrillas / SOOC

Ειδικοί επιστήμονες θα εξετάσουν το διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό με τις τελευταίες, φρικτές στιγμές του Ζακ Κωστόπουλου, λίγο πριν ξεψυχήσει.

Το οπτικοακουστικό υλικό που δείχνει τις τελευταίες φρικτές στιγμές του Ζακ Κωστόπουλου επί της οδού Γλάδστωνος, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή το Σεπτέμβριο του 2018, θα βρεθεί στο “μικροσκόπιο” των ειδικών επιστημόνων, στη δίκη ενώπιον του μικρού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της οικογένειας του 33χρονου ακτιβιστή, Άννυ Παπαρούσου και Κλειώ Παπαπαντολέων, έχουν ζητήσει να καταθέσει ο αναλυτής ψηφιακών πειστηρίων, Γ. Καραθανάσης, ο οποίος και θα καταπιαστεί με τα βίντεο που βρίσκονται στη δικογραφία και έχουν απασχολήσει πολύ το δικαστήριο.

Η κατάθεση του μάρτυρα αναμένεται να είναι κατατοπιστική, καθώς πρόκειται για έναν εξειδικευμένο επιστήμονα που ενδέχεται να απαντήσει σε κομβικό ερωτήματα γύρω από τα όσα έχουν αποτυπωθεί στα ολιγόλεπτα βίντεο, τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι “τραβηγμένα” από κινητά τηλέφωνα των περαστικών, που έτυχε να βρεθούν μπροστά στην επίθεση κατά του Ζακ Κωστόπουλου.

Παράλληλα, το δικαστήριο έχει καλέσει για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση να καταθέσουν φίλοι του 33χρονου ακτιβιστή για να αναφερθούν τόσο στο χαρακτήρα του, αλλά κυρίως στην κατάσταση -ψυχολογική και οικονομική- στην οποία βρισκόταν το θύμα την περίοδο εκείνη.

Ήδη, οι γνωστοί και συγγενείς του Ζάκυνθος Κωστόπουλου που έχουν καταθέσει στο ακροατήριο έχουν υποστηρίξει πως ο ίδιος είχε οικονομική άνεση και υποστήριξη από την οικογένεια του, αρνούμενοι το ενδεχόμενο ο 33χρονος να είχε ανάγκη να ληστέψει κατάστημα για τα προς το ζην.

Στις επόμενες συνεδριάσεις αναμένεται να ξεκινήσει η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη, του μεσίτη και των τεσσάρων αστυνομικών που κάθονται στο εδώλιο, ενώ με την ολοκλήρωση τους θα ακολουθήσουν οι απολογίες των 6 κατηγορούμενων για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα