Δικηγόρος οικογένειας 16χρονου: "Εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση σε ευθεία βολή"

Θεόφιλος Αλεξόπουλος
Θεόφιλος Αλεξόπουλος INTIME NEWS

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου τόνισε πως ο νεαρός πυροβολήθηκε από πίσω, σε ευθεία βολή. Διέψευσε ότι ο νεαρός προσπάθησε να εμβολίσει με το αυτοκίνητο τους αστυνομικούς.

"Πρόκειται για μία ευθεία βολή, πρόκειται για μία εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση" δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου Ρομά, ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στην εντατική του Ιπποκράτειου, ύστερα από τον πυροβολισμό του από αστυνομικό στη διάρκεια καταδίωξης τα ξημερώματα της Δευτέρας (05/12).

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια, ενημέρωσε καταρχάς για την κατάσταση της υγείας του 16χρονου, αναφέροντας ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς έχει υποστεί ζημιά σημαντικό μέρος του εγκεφάλου που ευθύνεται για τη λειτουργία ζωτικών οργάνων.

ADVERTISING

Από εκεί και πέρα, όπως είπε ο δικηγόρος, ο 16χρονος δεν έκανε απολύτως καμία ενέργεια κατά των αστυνομικών, παρά μόνο προσπαθούσε να διαφύγει για να μη συλληφθεί για το ότι δεν πλήρωσε καύσιμα ευτελούς αξίας, από το πρατήριο στο οποίο βρισκόταν νωρίτερα.

Χαρακτήρισε ως τελείως ανυπόστατες πληροφορίες για το ότι ο νεαρός είχε επιχειρήσει να εμβολίσει με το αυτοκίνητο τους αστυνομικούς, επισημαίνοντας πως τα σημάδια στο όχημα δείχνουν πως πυροβολήθηκε από πίσω, με τη βολίδα να διαπερνά το πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου και να καταλήγει στο κεφάλι του 16χρονου.

"Πρόκειται για μία ευθεία βολή από πίσω, από άτομο το οποίο τον καταδιώκει" επανέλαβε ο κ. Αλεξόπουλος, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πληροφορίες για μία δεύτερη βολή η οποία είναι άγνωστο πού κατέληξε. Κατά τον ίδιο δεν μπορεί να ήταν προειδοποιητική, καθώς δεν βγάζει νόημα ο αστυνομικός να πυροβολεί στον αέρα για προειδοποίηση και αμέσως μετά να ρίχνει σε ευθεία βολή.

Δείτε τις δηλώσεις του:

Την ίδια στιγμή παραμένουν στον χώρο του νοσοκομείου δεκάδες Ρομά, μεταξύ των οποίων συγγενείς φίλοι και γνωστοί του 16χρονου, αλλά και αλληλέγγυοι από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, που περιμένουν να μάθουν νεότερα για την κατάσταση της υγείας του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη, Πυροβολισμοί, Τοπικά Νέα, Πυροβολισμός 16χρονου, Ρομά
SHARE:

24Media Network