Δικηγόρος οικογένειας Φύσσα: Μου φώναζαν 'σήμερα θα πεθάνετε, θα σας κάψουμε'

Δικηγόρος οικογένειας Φύσσα: Μου φώναζαν 'σήμερα θα πεθάνετε, θα σας κάψουμε'

Στην επίθεση χρυσαυγιτών στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο "Φαβέλα", αναφέρεται με ανάρτησή της η δικηγόρος που τραυματίστηκε, ενώ σε κοινή τους ανακοίνωση, οι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα, κάνουν λόγο για επιβεβαίωση του εγκληματικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής

Για "επανεμφάνιση ανά τακτά χρονικά διαστήματα των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής", που "επιβεβαιώνει τον εγκληματικό της χαρακτήρα" κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα, μετά την χθεσινή επίθεση χρυσαυγιτών στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο "Φαβέλα" και τον σοβαρό τραυματισμό 4 ατόμων, μεταξύ των οποίων και της συνηγόρου Ελευθερίας Τομπατζόγλου.

Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής κάνουν λόγο για πανομοιότυπη επίθεση με αυτή που είχαν πραγματοποιήσει χρυσαυγίτες στο στέκι "ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ" και για γνωστή "τακτική των διαψεύσεων που ακολουθούν οι χρυσαυγίτες μετά από κάθε επίθεσή τους".

Κλείνοντας, εκφράζουν την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους στα θύματα της χθεσινής επίθεσης, ενώ τονίζουν ότι αναμένουν από την αστυνομία την "προσαγωγή και και σύλληψη όλων των εμπλεκομένων ατόμων του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής", ενώ καλούν την κοινωνία να καταδικάσει και να απομονώσει την ναζιστική οργάνωση.

Δικηγόρος οικογένειας Φύσσα: Μου φώναζαν 'σήμερα θα πεθάνετε, θα σας κάψουμε'

Σήμερα θα πεθάνετε, σήμερα θα σας κάψουμε

Λίγες ώρες νωρίτερα, η συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Ελευθερία Τομπατζόγλου, που χτυπήθηκε κατά την διάρκεια της επίθεσης των φασιστών στη "Φαβέλα", με ανάρτησή της στο Facebook αναφέρθηκε στις απειλές που εκτόξευαν οι χρυσαυγίτες και στα "όπλα" που έφεραν, ενώ τονίζει χαρακτηριστικά πως " Δεν ξέρουν ότι αντί να μας φοβίσουν, μας συσπειρώνουν".

"«Σήμερα θα πεθάνετε, σήμερα θα σας κάψουμε».

Έτσι πίστεψαν ότι θα μας φοβίσουν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής που εισέβαλαν χθες το απόγευμα στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα, στον Πειραιά με λοστούς, πτυσσόμενα γκλοπ και φωτοβολίδες.

Έτσι νόμιζαν ότι θα μας σταματήσουν, κρίνοντας εξ ιδίων και από τα υπόλοιπα θρασύδειλα ανθρωπάκια που τους ακολουθούν.

Αυτό που δεν ξέρουν όμως και δεν θα καταλάβουν ποτέ είναι ότι δεν είμαστε ίδιοι. Δεν ξέρουν ότι αντί να μας φοβίσουν, μας συσπειρώνουν. Δεν ξέρουν ότι η απόφασή μας για έναν ελεύθερο χώρο στον Πειραιά είναι μια συνειδητή πολιτική απόφαση που θα στηρίξουμε μέχρι τέλους. Δεν ξέρουν ότι όσο είμαστε όρθιοι θα παλεύουμε για μία κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης. Δεν ξέρουν ότι ο Πειραιάς μας ανήκει.

Και αυτό που σίγουρα δεν ξέρουν είναι ότι χθες σπάσανε λάθος κεφάλια."

Η ανακοίνωση των δικηγόρων

Η επανεμφάνιση ανά τακτά χρονικά διαστήματα των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνει τον διαρκή εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής συμμορίας, που παραμένει αναλλοίωτος από την ίδρυσή της και αναδεικνύεται καθημερινά στο ακροατήριο του δικαστηρίου τα τελευταία τρία χρόνια. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συσπειρώσει τα μέλη της η οργάνωση καταφεύγει στη γνωστή τακτική οργανωμένων δολοφονικών επιθέσεων. Χωρίς βία, η Χρυσή Αυγή δεν υπάρχει.

Η χτεσινή (25-2-2018) δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον του ελεύθερου κοινωνικού χώρου «ΦΑΒΕΛΑ» είχε 6 θυματα, εκ των οποίων οι 4 τραυματίστηκαν σοβαρά. Τουλάχιστον 7 άτομα με σκούρα ρούχα κρατώντας φωτοβολίδες, κράνη και λοστούς, εισέβαλλαν στον χώρο, τον διέλυσαν και επιτέθηκαν με σφοδρότητα στα άτομα που παρευρίσκοντο. Ανάμεσα στους σοβαρά τραυματισθέντες ήταν και η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, η οποία υπέστη βαρεία κρανιοεγκεφαλική κάκωση από χτύπημα με λοστό στο κεφάλι. Μετά το παράγγελμα λήξης «τέλος χρόνου» των επιτιθέμενων, η αποχώρηση τους έγινε συντεταγμένα φωνάζοντας το σύνθημα «ΑΙΜΑ-ΤΙΜΗ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

Η δολοφονική επίθεση σε βάρος της Ελευθερίας Τομπατζόγλου είναι επίθεση της οργάνωσης και απέναντι στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα, την οποία και εκπροσωπεί. Όπως η οργάνωση την επομένη της δολοφονίας του Παύλου, ανακοίνωσε ψευδώς ότι δήθεν δεν έχει καμία σχέση με την δολοφονία, έτσι και χτες προσπάθησε να απεμπολήσει κάθε ευθύνη για την οργανωμένη επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «ΦΑΒΕΛΑ». Είναι η γνωστή τακτική των διαψεύσεων που ακολουθούν οι χρυσαυγίτες μετά απο κάθε επίθεση τους μπροστά στο φόβο των ποινικών διώξεων, αλλά δεν πείθει κανέναν. Εξάλλου, o τρόπος επίθεσης (modus operandi) πολυπληθής ομαδα,με σκούρα ρουχα, οπλισμένη, με παράγγελμα έναρξης και λήξης επίθεσης σε συνδυασμό με τη δήλωση πολιτικής ταυτότητας δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Η επίθεση αυτή είναι πανομοιότυπη με την επίθεση χρυσαυγιτών στο στέκι «ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ» στα Κ. Πετράλωνα, για την οποία έχουν ήδη καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο Αθανάσιος Στράτος και Βασίλειος Σιατούνης (μέλος Κέντρικής Επιτροπής της ΧΑ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της ΧΑ το 2010), ως μέλη του 10μελούς τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής που επιτέθηκε την 30η-6-2008.

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στα θύματα της χτεσινής επίθεσης, αναμένουμε από την Αστυνομία την προσαγωγή και σύλληψη όλων των εμπλεκομένων ατόμων του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε απο τους χρυσαυγίτες-δολοφόνους του Παύλου Φύσσα.

Καλούμε την κοινωνία να καταδικάσει και να απομονώσει την εγκληματική-ναζιστική συμμορία της ΧΑ, στέλνοντας τους εκεί που τους αξίζει.

ΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΥΣΣΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΖΕΛΛΗΣ

ΧΡΥΣΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Τη χτύπησαν με λοστό στο κεφάλι': Έτσι έδρασαν οι χρυσαυγίτες στη Φαβέλα

Επίθεση χρυσαυγιτών στη Φαβέλα: Με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα

Η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης χρυσαυγιτών στον Πειραιά

ADVERTISING

SHARE: