Δήμαρχος Χίου: Να αδειάσει άμεσα ο προσφυγικός καταυλισμός στη Σούδα

Δήμαρχος Χίου: Να αδειάσει άμεσα ο προσφυγικός καταυλισμός στη Σούδα
Επεισόδια τα ξημερώματα του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου 2016, στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων στη Σούδα της Χίου. Λίγο μετά τις 03.00 ομάδα μεταναστών ξεκίνησε τις διαμαρτυρίες, που κατέληξαν τελικά σε πρόκληση πυρκαγιάς στον καταυλισμό. Χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ και ο αποκλεισμός μεταναστών στο ένα σημείο του καταυλισμού για να μπορέσει να επέμβει η πυροσβεστική για την κατάσβεση της φωτιάς. Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, έξι λυόμενοι οικίσκοι έχουν καεί ολοσχερώς και έχουν προκληθεί εκτεταμένες ζημιές σε άλλους δύο. (EUROKINISSI) Eurokinissi

"Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει, είναι πρόβλημα δικό της και όχι του δήμου", δήλωσε ο Μανώλης Βουρνούς

Την ανάγκη «σήμερα κιόλας να αδειάσει ο καταυλισμός στη Σούδα της Χίου» επεσήμανε με δηλώσεις του ο δήμαρχος του νησιού Μανώλης Βουρνούς.

«Μετά τα επεισόδια το βράδυ που πέρασε, έχει γίνει καθαρό ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει, αυτό είναι πρόβλημα δικό της και όχι του δήμου. Δεν είναι δουλειά του δήμου να εξασφαλίσει την ασφάλεια των δημοτών αλλά και των προσφύγωνμεταναστών» τόνισε ο κ. Βουρνούς.

Ο δήμαρχος Χίου έκανε γνωστό ότι επικοινώνησε την Πέμπτη με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, από τον οποίο και ζήτησε να αδειάσει άμεσα ο καταυλισμός της Σούδας.

«Στο ερώτημά του “πού να τους πάω”, του απάντησα αυτό είναι θέμα δικό σας και όχι δικό μου», είπε ο δήμαρχος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα