Δημήτρης Κουφοντίνας: Η Κούρτοβικ θα καταθέσει αίτηση για διακοπή της ποινής του

Δημήτρης Κουφοντίνας: Η Κούρτοβικ θα καταθέσει αίτηση για διακοπή της ποινής του
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ⓒ 2021 Thanassis Stavrakis/Associated Press

"Θα ζητήσουμε διακοπή ποινής του Κουφοντίνα", δήλωσε η συνήγορος του απεργού πείνας και δίψας, ενώ κάλεσε την ΓΓ Αντιεγκληματικής Πολιτικής να εφαρμόσει το νόμο.

Την πρόθεσή της να καταθέσει αίτηση για διακοπή της ποινής του εντολέα της, Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος διανύει την 55η ημέρα απεργίας πείνας και την 9η μέρα απεργίας δίψας, γνωστοποίησε η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ μιλώντας στην εκπομπή του Ant1 “Καλημέρα Ελλάδα”.

“Έχει παραβιαστεί το Σύνταγμα και ο νόμος, η Πολιτεία κινείται με πολεμική διάθεση απέναντι στον άνθρωπο και σε μένα. Είναι απίστευτο το τι έχει γίνει”, είπε χαρακτηριστικά η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα σημειώνοντας πως θα καταθέσει στο Πρωτοδικείο Λαμίας αίτηση για διακοπής της ποινής, λόγω του κινδύνου της ζωής του Δημήτρη Κουφοντίνα. «Τις τελευταίες μέρας μας υποδεικνύουν να ακολουθήσουμε μία διαδικασία που ξεφεύγει από τα όρια του νόμου», ανέφερε.

Το αίτημα για τη διακοπή της ποινής εάν γίνει δεκτό από το δικαστήριο θα δώσει τη δυνατότητα στον κρατούμενο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπου μπορεί να του προσφερθεί καλύτερη περίθαλψη και κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια.

Στην ερώτηση γιατί ο κρατούμενος δεν ακολούθησε εξ αρχής τη νομική οδό για την ικανοποίηση του αιτήματός του, η κ.Κούρτοβικ δήλωσε πως όταν το Νοέμβριο έγινε η μεταγωγή του στο Δομοκό και ζητήθηκε η αιτιολογία, ώστε να προσβληθεί η απόφαση βάσει νόμου, δεν τους δόθηκε το σχετικό έγγραφο.

“Να πάρει πίσω η Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής, που παραβίασε το νόμο, την απόφασή της και να εφαρμόσει το νόμο και να τον φέρει στον Κορυδαλλό, αν προλαβαίνει”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα