Δημήτρης Λιγνάδης: Η αίτηση εξαίρεσης, η τέταρτη καταγγελία και η νέα ποινική δίωξη

Δημήτρης Λιγνάδης: Η αίτηση εξαίρεσης, η τέταρτη καταγγελία και η νέα ποινική δίωξη
Ο Δημήτρης Λιγνάδης Eurokinissi

Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, σε βάρος του οποίου πληθαίνουν οι καταγγελίες για βιασμό, ενώ μαίνεται η σύγκρουση της υπεράσπισης του με τη 19η τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται τη δικογραφία.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα κατά του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος από τις φυλακές Τρίπολης όπου κρατείται προσωρινά, ενημερώνεται από τις αρχές για την εμπλοκή του ονόματος του σε νέες καταγγελίες, που τον θέλουν να έχει βιάσει νεαρά αγόρια.

Ήδη, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έχει προχωρήσει σε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων αναφορικά με την τρίτη κατά σειρά καταγγελία που υπάρχει σε βάρος του, η προανάκριση της οποίας είχε ανατεθεί στις αστυνομικές αρχές. Πλέον η έρευνα έχει ολοκληρωθεί και η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας είναι εκείνη που καλείται να αποφανθεί αν θα προχωρήσει στην άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για το κακούργημα το βιασμού ή όχι.

Σύμφωνα πάντως, με ασφαλείς πληροφορίες, όλα δείχνουν πως η 19η τακτική ανακρίτρια που στην παρούσα φάση έχει στα χέρια της δύο καταγγελίες κατά του Δημ. Λιγνάδη, που δεν έχουν παραγραφεί, θα αναλάβει να χειριστεί και την τρίτη καταγγελία.

Την ίδια ώρα, δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι την ίδια διαδρομή θα πραγματοποιήσει και η τέταρτη καταγγελία η οποία βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες στα χέρια της δικαστικής λειτουργού. Ο καταγγέλλων, σήμερα 24 ετών, φαίνεται πως επικοινώνησε με την 19η τακτική ανακρίτρια την περασμένη εβδομάδα προκειμένου με τη σειρά του να μιλήσει για τη γνωριμία του με το Δημ. Λιγνάδη, όταν ο πρώτος ήταν 17 ετών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως -σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας- η δικαστική λειτουργός που έλαβε την κατάθεση, θα τη διαβιβάσει το επόμενο διάστημα στις εισαγγελικές αρχές, καθώς θα πρέπει αρχικά να διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα και στη συνέχεια -εφόσον υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής, θα ασκηθεί ποινική δίωξη, προκειμένου εν τελεί να επιστρέψει στην ανακρίτρια για να ερευνήσει σε βάρος και αυτή την καταγγελία.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, και ο τέταρτος καταγγέλλων επιβεβαίωσε μέσω των περιγραφών του τη μεθοδολογία που εμφανίζεται να είχε για χρόνια ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης. Συγκεκριμένα, ο σήμερα 24χρονος μάρτυρας κατέθεσε ότι γνωρίστηκε με τον κατηγορούμενο στο κέντρο της Αθήνας και από εκεί οδηγήθηκε στο σπίτι του. Η καταγγελία φέρει χρόνο τέλεσης το 2014 και δεν τίθεται ζήτημα παραγραφής, καθώς το διερευνόμενο αδίκημα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα (με χρόνο παραγραφής τα 15 έτη).

Ιδιαίτερα σημαντικό για την έρευνα πάντως, είναι το γεγονός ότι ο μάρτυρας -κατά τις ίδιες πηγές- είναι σε θέση να επιβεβαιώσει περιστατικά και περιγραφές στα οποία έχουν αναφερθεί και άλλοι μάρτυρες, καθώς και ο τέταρτος νεαρός εμφανίζεται να ήταν μπροστά και σε στιγμιότυπα και καταστάσεις, που έχουν συμβάλει στο να έχει καταστεί κατηγορούμενος ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Η αίτηση εξαίρεσης

Πάντως, οι λόγοι που η καταγγελία εμφανίζεται να παρέμενει στο γραφείο της 19ης τακτικής ανακρίτριας τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, περιορίζονται σε δύο βασικούς. Πρώτον, γιατί η δικαστική λειτουργός ενδεχομένως να αναμένει να φτάσουν στα χέρια της και άλλες αντίστοιχες καταγγελίες κατά του ίδιου κατηγορούμενου και να επιθυμεί να τις διαβιβάσει όλες μαζί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τον καλύτερο χειρισμό των υποθέσεων.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η αιτία να είναι τα βέλη που έχει δεχθεί η δικαστική λειτουργός από την υπεράσπιση του σκηνοθέτη. Όπως είναι γνωστό, σε βάρος της εκκρεμούν πειθαρχικές αναφορές και μία αίτηση εξαίρεσης, τις οποίες έχει καταθέσει ο Αλέξης Κούγιας και μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις. Για το λόγο αυτό, ενδέχεται η δικαστική λειτουργός να αναμένεται την έκβαση όλων αυτών των ζητημάτων, προκειμένου να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια, ακόμη και αν αυτή είναι διαδικαστική -όπως η διαβίβαση μίας κατάθεσης στην Εισαγγελία- και όχι μία ανακριτική πράξη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα