Δημήτρης Λιγνάδης: Οι ισχυρισμοί του για την κατηγορία του βιασμού

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι ισχυρισμοί του για την κατηγορία του βιασμού
Ο Δημήτρης Λιγνάδης Eurokinissi

Για “εμμονική προσπάθεια” μαρτύρων, “μονόπλευρη υπερπροβολή φημών”, αλλά και για αόριστες αναφορές, μιλά ο Δημήτρης Λιγνάδης. Λίγες ώρες πριν την απολογία του, μέσω της ένστασης ακυρότητας που υπέβαλε στην 19η τακτική ανακρίτρια, προχωρά σε χαρακτηρισμούς κατά μαρτύρων, επιχειρώντας να αποδομήσει το υλικό της δικογραφίας.

Σε μία προσπάθεια υπονόμευσης των μηνυτών – θυμάτων, αλλά και των μαρτύρων κατηγορίας αναμένεται να προχωρήσει ο Δημήτρης Λιγνάδης, στο πλαίσιο της απολογίας του, η οποίας αναμένεται να λάβει χώρα αύριο. Η τακτική που πρόκειται να ακολουθήσει η υπεράσπιση φαίνεται ήδη από την ένσταση ακυρότητας της προδικασίας, που κατέθεσε σήμερα ο συνήγορος, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος επιχειρεί να αποδομήσει τις κατηγορίες, φτάνοντας ωστόσο στο σημείο να μιλά για “εμμονικές προσπάθειες” μαρτύρων και για “μονόπλευρη υπερπροβολή φημών”.

Την ίδια ώρα, που ο Δημήτρης Λιγνάδης απομακρυνόταν σιδηροδέσμιος από το ανακριτικό γραφείο, προκειμένου να επιστρέψει αύριο Πέμπτη για να απολογηθεί, ο Αλέξης Κούγιας, μπροστά από τις κάμερες επιχειρούσε να επικοινωνήσει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του εντολέα του με κάθε τρόπο.

Τόσο με τις δηλώσεις του, όσο και με την ένσταση ακυρότητας λόγω άσκησης ποινικής δίωξης χωρίς προηγούμενη κλήση του υπόπτου προς παροχή εξηγήσεων (244 ΚΠΔ), την οποία θα κρίνει αύριο το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο, ο συνήγορος υπεράσπισης στράφηκε κατά όλων των εμπλεκομένων, θυμάτων και μηνυτών.

“Ο εισαγγελέας έλαβε ένορκη κατάθεση από μάρτυρα που πρότεινε ο Βασίλης Κ. Ο μάρτυρας αυτός κατέθεσε πως «κατά το χρονικό διάστημα 2014 έως 2016, δηλαδή σε ηλικία 16 προς 17 ετών, δήθεν είχε σεξουαλική σχέση μαζί μου με τη θέλησή του και ότι μια φορά εντός αυτού του χρονικού διαστήματος ανάμεσα σε πολλές άλλες σεξουαλικές επαφές μας υπήρξε και μια που κατά τους ισχυρισμούς του «δεν ήθελε». Την ίδια ημέρα, αναφέρει στο αίτημα ακυρότητας ο κ. Κούγιας κατέθεσαν και δυο ακόμη μάρτυρες, ένας άνδρας και μια γυναίκα. Από τους μάρτυρες αυτούς ο ένας «δεν κατέθεσε τίποτα απολύτως σε βάρος μου, αφού δεν υπέπεσε στην αντίληψή του οποιαδήποτε μεμπτή συμπεριφορά μου προς οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο». Η δε γυναίκα μάρτυρας «απλώς και μόνο εξιστόρησε την ατυχή και εμμονική προσπάθειά της ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια και συγκεκριμένα από το έτος 2000 να συνάψει ερωτική σχέση μαζί μου, χωρίς ωστόσο να αντιληφθεί έστω και μια σεξουαλική επαφή μου με ή χωρίς συναίνεση με έστω και ένα ανήλικο πρόσωπο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο.

Μάρτυρας για Λιγνάδη: “Παλαιομοδίτικη τακτική «δολοφονίας χαρακτήρων»”

Η απάντηση της 40χρονης γυναίκας ήρθε λίγες ώρες μετά, μέσω της πληρεξουσίου δικηγόρου, Χρύσας Παπαδοπούλου, δηλώνοντας: “Η παλαιομοδίτικη τακτική της «δολοφονίας χαρακτήρων» και της επίρριψης ευθυνών στα θύματα είναι μια απελπισμένη προσπάθεια να στραφεί η προσοχή μακριά από την ουσία αυτή της υπόθεσης και να υποβιβαστεί αυτή σε θέαμα της κλειδαρότρυπας. Μέσω ακραία ομοφοβικών, σεξιστικών και οπισθοδρομικών απόψεων απευθύνονται στην κοινωνία της Ελλάδας του 1960. Αλλά, δυστυχώς για αυτούς, είμαστε στο 2021 και η προσπάθειά τους να σιγήσουν οι φωνές των επιζώντων σεξουαλικής βίας και των μαρτύρων θα αποτύχει. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής όμως, θίγεται βάναυσα η αλήθεια, η τιμή και η υπόληψη της εντολέως μου, όταν διαδίδονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων, εφημερίδες , στο διαδίκτυο συκοφαντικά ή/και δυσφημιστικά γεγονότα για την ίδια, την προσωπική της ζωή και αυτή των οικείων της, γεγονός για το οποίο επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της”.

Αντίστοιχα, ο κατηγορούμενος Δημήτρης Λιγνάδης αναφέρεται και στο ένταλμα σύλληψης ως ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, υποστηρίζοντας ότι “οι δυο πράξεις που μου αποδίδονται έχουν παλαιό χρόνο τέλεσης, ήτοι Αύγουστο 2010 και Αύγουστο 2015, οι δε μάρτυρες κατηγορίας δεν βρίσκονται σε πρόσφατη συναναστροφή μαζί μου, αλλά έχουν να με δουν πάρα πολλά χρόνια, βάσει των καταθέσεων τους από 5 έως 23 χρόνια, πολλοί εξ αυτών ζουν στο εξωτερικό και κατά συνέπεια δεν ήταν εις θέση να εισφέρουν είτε από προσωπική αντίληψη είτε παραπέμποντας σε κάποιο τρίτο πρόσωπο του περιβάλλοντος μου έστω και ένα πρόσφατο περιστατικό, εκ του οποίου να προκύπτει ότι «έχω σχεδιάσει» νέα εγκλήματα είτε ομοειδή με αυτά που μου αποδίδονται είτε διαφορετικά”.

Τέλος, κατά τον Δημ. Λιγνάδη, δεν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες, καθώς “δεν υπάρχουν στη δικογραφία φωτογραφίες ιατροδικαστικές εκθέσεις και μηνύματα είτε μέσω κινητού τηλεφώνου είτε από κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης”, ενώ “δυο από τους μάρτυρες αναφέρονται αόριστα σε φήμες που έχουν ακούσει σχετικά με εμένα για σχέσεις που υποτίθεται ότι είχε με ανήλικα αγόρια».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version