Δημοσκόπηση Pulse: Ανησυχεί πολύ το 78% των Ελλήνων για τον κορονοϊό

Δημοσκόπηση Pulse: Ανησυχεί πολύ το 78% των Ελλήνων για τον κορονοϊό
Κόσμος με μάσκες. Eurokinissi

Μεγάλη ανησυχία για τον κορονοϊό στη χώρα μας καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO. Πώς αξιολογούν οι πολίτες τα μέτρα της υβέρνησης για την αποτροπή εξάπλωσης αλλά και στήριξης της οικονομίας.

Την μεγάλη ανησυχία των πολιτών για τον κορονοϊό καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε πανελλαδικά το διάστημα 30 Μαρτίου – 1 Απριλίου οι πολίτες δηλώνουν σε ποσοστό 78% ότι ανησυχούν πολύ και αρκετά για την πανδημία μετά τα κρούσματα στη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, πιο ανήσυχοι είναι οι πολίτες ηλικίας άνω των 60. Σε ποσοστό 84% δηλώνουν ότι ανησυχούν αρκετά έως πολύ. Υψηλά ποσοστά ανησυχίας καταγράφονται και στις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες: 78% στις ηλικίες 45-49, 75% στις ηλικίες 30-44 και 69% στις ηλικίες 17-29.

 Αναφορικά με τα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού, η μεγάλη πλειοψηφία αξιολογεί θετικά τα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων και των συγκεντρώσεων . Το 86% δηλώνει ότι είναι σίγουρα και μάλλον θετικά τα μέτρα. Μόλις το 10% απαντά ότι είναι μάλλον και σίγουρα αρνητικά.

Για τον τρόπο αντίδρασης της κυβερνησης απέναντι στην πανδημία το 94% των ψηφοφόρων της ΝΔ κρίνουν μάλλον και σίγουρα θετικά ενώ το ίδιο απαντά το 78% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 89% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ.

Οι πολίτες είναι μοιρασμένοι για την στάση και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην πανδημία. Το 46% τις κρίνει σίγουρα και μάλλον θετικά και το 47% μάλλον και σίγουρα αρνητικά.

Για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, το 67% κρίνει σίγουρα και μάλλον θετικά τα μέτρα και το 29% μάλλον και σίγουρα αρνητικά.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνει το ποσοστό αποδοχής στο 53% από 45% στην προηγούμενη μέτρηση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έρχεται δεύτερος με ποσοστό 22% και σημειώνει πτώση 4 μονάδων από την προηγούμενη μέτρηση. Το 20% των πολιτών απαντά κανέναν από τους δύο.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διευρύνει το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 23 μονάδες. Πιο αναλυτικά η ΝΔ συγκεντρώνει 45% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το Μέρα25 με 2,5%. Άλλο Κόμμα επιλέγει το 4%.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version