Δίωξη για το "Corpus Christi" μετά τη μήνυση Σεραφείμ

Συγκέντρωση πραγματοποιούν μέλη θρησκευτικών οργανώσεων οργανώσεων -κυρίως ηλικιωμένοι- ρασοφόροι και μοναχοί κρατώντας ελληνικές σημαίες και σταυρούς, έξω από το Χυτήριο, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012 προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παράσταση "Corpus Christi". Το θέατρο έχουν περικυκλώσει ισχυρές δυνάμεις των  ΜΑΤ προς αποφυγή νέων επεισοδίων. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συγκέντρωση πραγματοποιούν μέλη θρησκευτικών οργανώσεων οργανώσεων -κυρίως ηλικιωμένοι- ρασοφόροι και μοναχοί κρατώντας ελληνικές σημαίες και σταυρούς, έξω από το Χυτήριο, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012 προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παράσταση "Corpus Christi". Το θέατρο έχουν περικυκλώσει ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ προς αποφυγή νέων επεισοδίων. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Κατηγορίες για καθύβριση θρησκεύματος και κακόβουλη βλασφημία από κοινού και κατ' εξακολούθηση αντιμετωπίζουν οι συντελεστές της παράστασης "Corpus Christi"

Στην άσκηση ποινικής δίωξης, σε βαθμό πλημμελήματος, σε βάρος των συντελεστών της παράστασης "Corpus Christi" προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά από έρευνα που διενήργησε.

Η δίωξη αφορά κατηγορίες για τα αδικήματα της καθύβρισης θρησκεύματος και κακόβουλης βλασφημίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση και στρέφεται σε βάρος συντελεστών και ηθοποιών της παράστασης "Corpus Christi", για την οποία υπήρχαν αντιδράσεις και επεισόδια από βουλευτές της Χρυσής Αυγής και μέλη θρησκευτικών οργανώσεων.

Η υπόθεση έφθασε στην Εισαγγελία, μετά από μήνυση του μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ , ο οποίος υποστήριζε ότι καθυβρίζεται το θρήσκευμα.

Με αφορμή τη μήνυση, διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα Χ. Λακαφώση, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε καταθέσεις από πολίτες που δήλωσαν θιγόμενοι από την παράσταση και τον τρόπο που εμφάνιζε τον Χριστό.

Ο εισαγγελέας διάβασε, επίσης, το σενάριο και είδε μαγνητοσκοπημένη την παράσταση. Μετά την άσκηση δίωξης, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή στη ΓΑΔΑ να διενεργήσει προανάκριση για την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

''Κατέβηκε'' η παράσταση Corpus Cristi στο Χυτήριο

Μικρή ένταση και περιορισμένη χρήση χημικών στο Χυτήριο

Ο Σεραφείμ και η Χρυσή Αυγή μήνυσαν μαζί το "Corpus Christi"

Ελεύθεροι οι προσαχθέντες για τα επεισόδια έξω από το "Χυτήριο"

SHARE:

24Media Network