Διπλό μήνυμα Ιερώνυμου σε Πατριαρχείο και Μαξίμου

Διπλό μήνυμα Ιερώνυμου σε Πατριαρχείο και Μαξίμου
Ο Αρχιεπισκοπο Ιερωνυμος, ο Νεος Μητροπολιτης Λαρισης Τυρναβου Ιερωνυμος (Νικολοπουλος) και ο Πρωτοσυγγελος της Αρχιεπισκοπης Επισκοπος Θεσπιων Συμεων Βολιωτης Eurokinissi

"Αγαπάμε τον Πατριάρχη και τον πρωθυπουργό, αλλά πιο πολύ απ' όλους αγαπάμε την εκκλησία και την πατρίδα" είπε σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος απαντώντας στα δημοσιεύματα για τη σχέση του με τον κ.Βαρθολομαίο αλλά και για τη "μυστική" συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Δήλωση αγάπης με διπλό νόημα έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 

Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου ερμηνεύεται ως μήνυμα τόσο προς το Πατριαρχείο όσο και ως προς το Μέγαρο Μαξίμου. Προς το Φανάρι μετά την επιβεβαίωση της… αγάπης προς αυτό, ο Αρχιεπίσκοπος ξεκαθαρίζει πως πάνω απ’ όλα αγαπά το Αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ελλάδος ενώ προς το Μέγαρο Μαξίμου πως ναι μεν υπάρχει αγάπη και συνεργασία αλλά το όριο είναι το συμφέρον της Εκκλησίας.

«Αγαπάμε τον Πατριάρχη μας, αγαπάμε το Πατριαρχείο μας, το σεβόμαστε, το στηρίζουμε όσο μπορούμε. Αγαπάμε τον πρωθυπουργό μας, τους πολιτικούς μας όλους και όπου έχουμε λόγο, δυνατότητα βοηθάμε όσο μπορούμε. Αλλά θα πρέπει να υπογραμμίσουμε πως αγαπάμε πιο πολύ απ όλους την εκκλησία και την πατρίδα», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Ιερώνυμος.

Το χρονικό σημείο που ο Αρχιεπίσκοπος κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση μόνο τυχαίο δεν είναι αφού παρά το γεγονός ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται στη χώρα μας οι δύο Ιεράρχες δεν είχαν καμία κατ΄ιδίαν συνάντηση ενώ ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας δεν παρέστη σε καμία εκδήλωση προς τιμήν του κ.Βαρθολομαίου με την Αρχιεπισκοπή να το αποδίδει στο “βεβαρημένο του πρόγραμμα”.

Από την άλλη, η αναφορά στον πρωθυπουργό προφανώς έρχεται ως απάντηση στα δημοσιεύματα κυριακάτικου Τύπου που ήθελαν τους δύο άνδρες να έχουν συνάντηση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε και το θέμα της σχέσης Κράτους-Εκκλησίας και ειδικότερα της εκκλησιαστικής περιουσίας, με την δήλωση να λέει πως “όριο είναι το συμφέρον της εκκλησίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα