Δέκα χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου: Οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και πορείες

Δέκα χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου: Οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και πορείες
Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος EUROKINISSI

Από το μεσημέρι της Πέμπτης θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα. Πού και πότε έχουν προγραμματιστεί οι πορείες.

Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μνήμης, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθούν ανήμερα της 6ης Δεκεμβρίου, δέκα ολόκληρα χρόνια μετά το 2008, όταν ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας πυροβόλησε τον 15χρονο τότε Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια. 

Συγκεκριμένα, μαθητές και φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ στο ίδιο σημείο, έχει προγραμματιστεί και η απογευματινή πορεία με καλέσματα από τις 17:30 για την πορεία που αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:00

Για τις 21:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο σημείο όπου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός.

Αντίστοιχες ώρες (12:00 και 18:00) θα γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες και στη Θεσσαλονίκη από την Καμάρα, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης στις 18:00, άνθρωποι σε πλήθος πόλεων της χώρας, όπως η Πάτρα, η Λάρισα, η Κομοτηνή, τα Χανιά, τα Ιωάννινα, η Μυτιλήνη κ.α. θα διαδηλώσουν για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία.

Υπενθυμίζεται πως στην Αθήνα, αναμένεται να βρίσκονται επί ποδός περίπου 5.000 αστυνομικοί, ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα περιλαμβάνουν και το ελικόπτερο της Αστυνομίας καθώς και drones.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα