Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν 9 προσαγωγές διαδηλωτών στα Εξάρχεια

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν 9 προσαγωγές διαδηλωτών στα Εξάρχεια
Επεισόδια στα Εξάρχεια ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, από τις 21 προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν στα Εξάρχεια, οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά 3 αστυνομικοί.

Σε 21 προσαγωγές ατόμων προχώρησε χθες Τρίτη (6/12) η ΕΛ.ΑΣ, κατά την διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν το βράδυ στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για τα 14 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ από τις 21 προσαγωγές οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις ενώ κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά 3 αστυνομικοί.

Σημειώνεται ότι οι πορείες για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν μεγαλειώδεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ το κλίμα ήταν τεταμένο, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, μετά και τον πυροβολισμού αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, στο κεφάλι του 16χρονου αγοριού Ρομ.

Η αστυνομική παρουσία ήταν ισχυρή στις δύο πόλεις με τις διμοιρίες των ΜΑΤ να κινούνται δεξιά και αριστερά από την πορεία σε απόσταση αναπνοής από τους διαδηλωτές.

Μετά το τέλος της πορείας, στήθηκαν οδοφράγματα στους δρόμους των Εξαρχείων και ακολούθησαν ρίψεις μολότοφ από ομάδες ατόμων. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε ευρεία χρήση χημικών, ενώ στην περιοχή μετέβησαν δύο αύρες, πυροσβεστικά, καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, το οποίο μάλιστα φώτιζε στις ταράτσες των σπιτιών στην περιοχή των Εξαρχείων.

Βίντεο και φωτογραφίες από την περιοχή, κατέγραψαν τις βίαιες προσαγωγές με ξυλοδαρμούς κατά ατόμων από άνδρες των ΜΑΤ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα