Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η μητέρα του – Κατέθεσε αναφορά

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η μητέρα του – Κατέθεσε αναφορά
Ο Μάριος Παπαγεωργίου

Η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου κατέθεσε αναφορά, καταγγέλοντας πως επί 14 μήνες "λιμνάζει" στους φακέλους της ελληνικής Δικαιοσύνης η ανάκριση για τους 9 πρόσθετους κατηγορούμενους στην υπόθεση της δολοφονίας του.

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου βρέθηκε η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, η απαγωγή και δολοφονία του οποίου το συντάραξε το πανελλήνιο. Η γυναίκα κατέθεσε αναφορά, καταγγέλοντας πως επί 14 μήνες “λιμνάζει” στους φακέλους της ελληνικής Δικαιοσύνης η ανάκριση για τους εννέα πρόσθετους κατηγορούμενους στην υπόθεση.

Κατά την έξοδό της, η Βαρβάρα Θεοδωράκη δήλωσε σχετικά: «Έχουν περάσει δεκατέσσερις μήνες από την ημέρα που έγινε η ανάκριση και έχει ‘λιμνάσει’ η υπόθεση. Αυτός είναι ο λόγος που ήρθα να βρω το δίκιο μου στον εισαγγελέα».

Στο πλευρό της βρέθηκε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της, Νίκος Ρουσόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις της απονομής δικαιοσύνης ως προς το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης. «Μετά το 2019 που εκδόθηκε η πρωτοποριακή απόφαση του Εφετείου Αθηνών,που ουσιαστικά παρέπεμψε άλλα εννέα άτομα για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Μάριου, ασκήθηκε δίωξη εντός μίας ημέρας», ανέφερε ο νομικός εξηγώντας ότι «σχεδόν 14 μήνες η υπόθεση ‘λιμνάζει’ στα ανακριτικά γραφεία, με αποτέλεσμα αυτό το momentum που υπήρχε εκείνη τη στιγμή, που μπορούσε κάποιος από αυτός να σπάσει και να μιλήσει γιατί το ζητούμενο είναι η απόδοση δικαιοσύνης και να βρεθεί ό,τι βρεθεί από το Μάριο, δυστυχώς χάθηκε και τώρα τα άτομα αυτά βολτάρουν ελεύθερα και νιώθουν μια ατιμωρησία».

Υπενθυμίζεται ότι το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο τον Ιούλιο του 2019 καταδίκασε τον βασικό κατηγορούμενο σε ισόβια δεσμά για την ανθρωποκτονία του Μάριου Παπαγεωργίου, η σορός του οποίου εξακολουθεί να μην έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για να εξετάσει εάν συντρέχει λόγος να ασκηθεί ποινική δίωξη και σε άλλα πρόσωπα. Στο ζήτημα είχε αναφερθεί και η εισαγγελέας στην αγόρευσή της, υποστηρίζοντας πως κατά την ακροαματική διαδικασία προέκυψαν ενδείξεις για συμμετοχή και άλλων προσώπων.

Συγκεκριμένα, ζήτησε να ερευνηθεί εάν η σύζυγος και τα παιδιά του βασικού κατηγορούμενου αλλά και άλλα 5 πρόσωπα συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία του Μάριου Παπαγεωργίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα