Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Κατάθεσε ο Φλώρος – Κατήγγειλε εκβιασμούς

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Κατάθεσε ο Φλώρος – Κατήγγειλε εκβιασμούς
Ο Αριστείδης Φλώρος της υπόθεσης Energa Eurokinissi

Αναφέρθηκε κατά την κατάθεση του, σε εκβιασμούς και απειλές που δέχθηκε, κατονομάζοντας δύο δικηγόρους ως συμμετέχοντες σε αυτούς.

Αποδέκτης εκβιασμών δήλωσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο Αρ. Φλώρος, ο οποίος κατέθεσε με την ιδιότητα του μάρτυρα στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Ο καταδικασθείς πρωτοδίκως για την υπόθεση της Energa αναφέρθηκε σε δύο απόπειρες εκβιασμού σε βάρος του, αποδίδοντας μεταξύ άλλων ευθύνες στον Κλ. Λεκοτσάι, κατηγορούμενο ως ηθικό αυτουργό για τη δολοφονία του ποινικολόγου.

Συγκεκριμένα, ο Αρ. Φλώρος, πελάτης του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, ανέφερε ότι τον Ιούνιο του 2017 ενώ βρισκόταν στο γραφείο του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, υπαρχιφύλακας του μετέφερε ότι ο Κλοντιάν Λεκοτσάι τηλεφώνησε και είπε οτι θα κάνει κακό στην οικογένεια του, αν δεν του δώσει 5 εκατομμύρια ευρώ.

Το ίδιο καλοκαίρι μάλιστα, κατέθεσε πως του μεταφέρθηκε από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλου όσα ειπώθηκαν σε συνάντηση του τελευταίου με δύο συναδέλφους του, δικηγορους. Όπως υποστήριξε, δύο δικηγόροι ζήτησαν από τον τότε δικηγόρο του και θύμα, ότι ο Αρ. Φλώρος ια πρέπει να τους δώσει δύο εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να μην παρασταθεί ως πολιτική αγωγή ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του, αλλά και για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους δύο Αλβανοί που κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί. Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων φέρεται να είπε : «Εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές, δώσε τα λεφτά και θα φροντίσουμε να αλλάξουμε τις καταθέσεις τους».

Σύμφωνα με το μάρτυρα, ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος τον πρόετρεψε να μην δεχθεί τον εκβιασμό, να ενημερώσει την οικογένειά του για τις απειλές που δεχόταν, χωρίς ωςτόσο να του δώσει να καταλάβει ότι υπήρχε λόγος ανησυχίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα