Δωρεά και παράδοση περιπολικών στην ΕΛ.ΑΣ. από τον Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

Δωρεά και παράδοση περιπολικών στην ΕΛ.ΑΣ. από τον Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ευχαρίστησε τον δήμαρχο Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για τη δωρεά των δύο περιπολικών στην Ελληνική Αστυνομία-"Πρόκειται για μοντέλο συνεργασίας που ξεκίνησε από το δήμο Φυλής και άλλοι δήμοι έχουν ενδιαφερθεί και θα ακολουθήσουν το παράδειγμα", τόνισε ο Νίκος Τόσκας.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, παρελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία δύο επιβατικά οχήματα, δωρεά της δημοτικής αρχής, με πρωτοβουλία του δημάρχου Γρήγορη Κωνσταντέλλου.

Στην τελετή παράδοσης - παραλαβής παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Λυδάκης, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων.

Δωρεά και παράδοση περιπολικών στην ΕΛ.ΑΣ. από τον Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

Τα οχήματα παρέλαβε εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ευχαρίστησε τον δήμαρχο Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για τη δωρεά των δύο περιπολικών στην Ελληνική Αστυνομία και, μεταξύ άλλων, τόνισε:

"Η παρουσία μας σήμερα εδώ σηματοδοτεί τη στενή συνεργασία της αστυνομίας με το δήμο. Συνεργασία που είναι απαραίτητη και καθοριστική, όπως και των πολιτών με την αστυνομία. Πιστεύουμε στη στενή συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης και κράτους προς όφελος των πολιτών. Θέλουμε την αστυνομία στην υπηρεσία του πολίτη και αυτό μπορεί να πετύχει μόνο με την καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης".

Δωρεά και παράδοση περιπολικών στην ΕΛ.ΑΣ. από τον Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρόκειται για μοντέλο συνεργασίας που ξεκίνησε από το δήμο Φυλής και πως άλλοι δήμοι έχουν ενδιαφερθεί και θα ακολουθήσουν το παράδειγμα. "Τα οχήματα αυτά θα περιπολούν στα όρια ευθύνης του δήμου και θα συμβάλλουν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή", σημείωσε ο κ. Τόσκας κατά την υπογραφή μνημονίου στο δημαρχείο. Επισήμανε, επίσης, ότι τώρα η χώρα βγαίνει " από μια εποχή πολύ δύσκολη, την εποχή των μνημονιακών δεσμεύσεων".

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, είπε ότι για τα περιπολικά ελήφθη ομόφωνη απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε σύντομο χρονικό διάστημα έπειτα από τη συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον περασμένο Απρίλιο. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία του δήμου με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και υπογράμμισε ότι οι αστυνομικοί "είναι συνοδοιπόροι και συνεργάτες μας. Έχουμε σε πρώτη προτεραιότητα την υποστήριξη της Αστυνομίας".

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας επεσήμανε ότι "στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπηρετούμε, στοχεύουμε σε μία αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική, μα πάνω και πέρα από όλα ανθρώπινη". Ευχαρίστησε και από την πλευρά του τον δήμαρχο "για την επιβεβαίωση της εξαιρετικής συνεργασίας" που έχουν με τις διοικήσεις των Υπηρεσιών που αστυνομεύουν την συγκεκριμένη περιοχή ευθύνης, όπως είπε, ενώ πρόσθεσε ότι "επαναδιατυπώνεται με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι εξαιρετική με την Ελληνική Αστυνομία".

ADVERTISING

SHARE: