Αποδοκίμασαν Παπούλια – Σαμαρά στην Θεσσαλονίκη

Αποδοκίμασαν Παπούλια – Σαμαρά στην Θεσσαλονίκη
ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ/PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ G4PHOTOS

Κερί μόνο κατόπιν πρόσκλησης μπορούν να ανάψουν οι πιστοί στον Άγ. Δημήτριο Θεσσαλονίκης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην συμπρωτεύουσα. Γιούχαραν Παπούλια και Σαμαρά (Vids)

Παρά τις ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που έχουν αποκλείσει από το πρωί της Παρασκευής περιμετρικά την εκκλησία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, έχοντας τοποθετήσει μάλιστα και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, αγανακτισμένοι πολίτες, φώναξαν συνθήματα κατά του Κάρολου Παπούλια, αλλά και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν εν χορώ “κλέφτες – κλέφτες” ενώ κάποιοι μούντζωναν τους δύο πολιτικούς, κατά την έξοδό τους από τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων, για την αποφυγή επεισοδίων, η είσοδος στο ναό απαγορεύεται αυστηρά, ενώ για να ανάψει κάποιος ένα κερί πρέπει να έχει πρόσκληση και να έχει ελεγχθεί από τους αστυνομικούς πριν μπει στην εκκλησία.

Στη δοξολογία παρίσταντο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Η δοξολογία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.

Τι δήλωσαν οι πολιτικοί

Μιλώντας για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε μετά το τέλος της δοξολογίας:

“Εφόσον υπάρχει παρελθόν που δεν είναι ευχάριστο, η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να πάρει τέτοια μέτρα”.

Εξερχόμενος του Ιερού Ναού ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, δήλωσε:

“Εύχομαι σύντομα η Ελλάδα να γιορτάσει την απελευθέρωσή της από εκείνους τους δανειστές που λειτουργούν ως βδέλλες πίνοντας το αίμα του ελληνικού λαού”, με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Εγκαίνια έκθεσης για την απελευθέρωση της πόλης

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι μετά την δοξολογία  μετέβησαν στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης για τα εγκαίνια έκθεσης για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, με σπάνια κειμήλια εποχής από συλλέκτες ιδιώτες και ιδρύματα.

Η έκθεση ονομάζεται “Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913” και “Γιορτή Σημαίας: Στα βήματα των ελευθερωτών”.

Στην έκθεση μπορεί κανείς να δει το γνήσιο πρωτόκολλο παράδοσης της πόλης, αλλά και το γραφείο πάνω στο οποίο, υπογράφτηκε η συνθήκη απελευθέρωσης της συμπρωτεύουσας.

Να σημειωθεί ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει μετατραπεί σε φρούριο, αφού πάνω από 2.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για την αποφυγή επεισοδίων και έντασης.

Το πρόγραμμα Παπούλια – Σαμαρά στην συμπρωτεύουσα

Το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για την Αθήνα, ενώ ο κ. Παπούλιας θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή.

Στις 6.30 το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην εκδήλωση για τον πανηγυρικό της ημέρας που οργανώνουν οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Στις 10:45 το πρωί του Σαββάτου ο κ. Παπούλιας θα μεταβεί στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, για τη Γιορτή της Σημαίας, και θα παραδώσει τη σημαία των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας στον επικεφαλής αξιωματικό του τμήματος Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, για να ακολουθήσει η έπαρσή της στον Λευκό Πύργο.

Την Κυριακή, στις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ήδη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έχει επαφές με τις αρχές της πόλης και θα συνοδέψει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε όλες τις εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό.

Την Παρασκευή θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, για τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα