Δραματική διάσωση του μοναδικού επιζώντα ναυαγίου σε GoPro κάμερα

Δραματική διάσωση του μοναδικού επιζώντα ναυαγίου σε GoPro κάμερα

Διάσωση πρόσφυγα επιζώντα, καρέ - καρέ με GoPro κάμερα. Ήταν ο μοναδικός που σώθηκε μετά από ακόμη ένα ναυάγιο στο Αιγαίο (Vid)

Τούρκος διασώστης κατέγραψε καρέ-καρέ την επιχείρηση διάσωσης προσφύγων ανοιχτά της Λέσβου.

Τα πλάνα καταγράφονται με GoPro κάμερα που έχει τοποθετηθεί στο κράνος του διασώστη. Όπως αναφέρει το Sky News ο Σύρος που διασώζεται ήταν ο μοναδικός που εντοπίστηκε πάνω σε βάρκα που φαίνεται να βουλιάζει. Εκείνος προσπαθεί να σταθεί πάνω της την ώρα που τον προσεγγίζει το ελικόπτερο.

Στο νέο ναυάγιο πνίγηκαν 27 άνθρωποι και ακόμη έξι αγνοούνται.  Χθες άλλωστε διασώθηκαν ακόμη 23 Πακιστανοί μετανάστες, κοντά στην Κω.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία με 1295 μετανάστες και πρόσφυγες

Το πρωί άλλωστε, το “Νήσος Ρόδος” μετέφερε 635 άτομα από τη Χίο και 575 από τη Μυτιλήνη, ενώ το “blue star 2” 85 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει εντός της ημέρας και το καταμαράν “tera jet” με 982 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη.

Χθες, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας, έπειτα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για το μεταναστευτικό, δήλωσε ότι η λειτουργία του προαναχωρησιακού κέντρου προσωρινής φιλοξενίας στο Σχιστό αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα από τις 18 Φεβρουαρίου.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι το προαναχωρησιακά κέντρα στο Σχιστό αλλά και στη Σίνδο στη Θεσσαλονίκη δεν θα είναι κέντρα κράτησης αλλά ελεύθερης εισόδου και εξόδου, ελεγχόμενα στη διάρκεια της ημέρας και κλειστά και φυλασσόμενα στη διάρκεια της νύχτας.

Είπε ακόμα ότι η δυναμικότητά τους θα καθοριστεί με βάση τις δυνατότητες του υπουργείου ‘Αμυνας, που για το Σχιστό δεν μπορεί να ξεπεράσει κατά τη ρεαλιστικότερη εκτίμηση τα 1500 άτομα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα, πρόσθεσε ο κ.Δρίτσας, μιλάμε για μικρότερο αριθμό.

Εξηγώντας για ποιο λόγο δεν έχουν επιλεχθεί ως χώροι αποβίβασης μεταναστών τα άλλα λιμάνια της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη και ο Βόλος, υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν βοηθούσε δραστικά στην αποσυμφόρηση του προβλήματος στην Αττική, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες κρατικές υποδομές σε αυτά τα λιμάνια που θα βοηθούσαν στη διαχείριση της προσωρινής φιλοξενίας των μεταναστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα