Δύσκολη η νύχτα στην Χαλκιδική. Εμπρησμό βλέπει η ΠΥ

Δύσκολη η νύχτα στην Χαλκιδική. Εμπρησμό βλέπει η ΠΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS247, οι επιτελείς της Πυροσβεστικής εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για πυρκαγιά που προκλήθηκε από εμπρησμό με στόχο την δημιουργία βοσκοτόπων, ειδικά στο σημείο από το οποίο ξέσπασε, στο οποίο παρατηρούν, πως ουδέποτε συγκεντρώνει κεραυνούς

Δύσκολη είναι η νύχτα αυτή για τους άντρες της Πυροσβεστικής στην Χαλκιδική στην περιοχή της Κομίτσας κοντά στην Ουρανούπολη, όπου μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά από το μεσημέρι. Αργά το βράδυ άλλαξαν όμως οι άνεμοι και έστρεψαν όλα τα μέτωπα προς την ήδη καμμένη έκταση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κίνδυνος πλέον για το ξενοδοχείο «Αριστοτέλης», όπου το χωρίζει ένας λόφος από τις πύρινες γλώσσες, ούτε και για κάποιο άλλο ξενοδοχείο ή κατοικία κοντά στην Ουρανούπολη.

Στο σημείο επιχειρούν πλέον μόνο οι επίγειες δυνάμεις, αποτελούμενες από 23 οχήματα με 50 πυροσβέστες, 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα, οκτώ εκσκαφείς των ΟΤΑ και δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα. Στην περιοχή έχουν σπεύσει και οι Ομάδες Εθελοντών πυροσβεστών ΟΠΕΑΝ και ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ από τη Σιθωνία με οχήματα και άνδρες και βοηθούν στην κατάσβεση.

Η φωτιά κατακαίει από το μεσημέρι πευκόφυτο δάσος στην κορυφογραμμή και χαμηλή βλάστηση και εξαιτίας της ξαφνικής αλλαγής της κατεύθυνσης και της έντασης των ανέμων που από 3-4 μποφόρ έφτασε τοπικά τα 5-6, την «άνοιξε» σε δύο διαφορετικά κύρια μέτωπα και δεκάδες εστίες και την κατηύθυνε προς Ουρανούπολη.

Καθώς το σημείο ήταν δύσβατο και δεν υπάρχουν δρόμοι, ψηλά μπορούσαν να επιχειρήσουν μόνο οι εναέριες δυνάμεις και οι επίγειες δυνάμεις εκμεταλλεύτηκαν τον χρόνο για να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες και να δημιουργήσουν δασικούς δρόμους για πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων, που πλέον επιχειρούν σε διάσπαρτες μικρές εστίες. Στόχος των επίγειων δυνάμεων είναι να προλάβουν τυχόν απότομη επιδείνωση του καιρού με νέα αλλαγή των ανέμων, ενώ βροχή προβλέπεται να πέσει στην περιοχή αύριο το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS247, οι επιτελείς της Πυροσβεστικής εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για πυρκαγιά που προκλήθηκε από εμπρησμό με στόχο την δημιουργία βοσκοτόπων, ειδικά στο σημείο από το οποίο ξέσπασε, στο οποίο παρατηρούν, πως ουδέποτε συγκεντρώνει κεραυνούς… Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένονται νέες ρίψεις νερού από τα αεροσκάφη, ώστε να τεθεί η πυρκαγιά εγκαίρως υπό έλεγχο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα