Δυστύχημα στην Εγνατία: Χωρίς φρένα για 23 χλμ. ήταν το φορτηγό, σύμφωνα με τον οδηγό. Στους πέντε οι νεκροί

Δυστύχημα στην Εγνατία: Χωρίς φρένα για 23 χλμ. ήταν το φορτηγό, σύμφωνα με τον οδηγό. Στους πέντε οι νεκροί

Τεχνικό πρόβλημα, υποστήριξε ο 39χρονος Ρουμάνος, ότι είχε το φορτηγό που οδηγούσε και που προκάλεσε τον όλεθρο στην Εγνατία οδό. Κατέληξε ένας από τους τραυματίες, με τους νεκρούς να φτάνουν τους πέντε. Χειροπέδες και στον υπεύθυνο της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης των εργασιών (pics)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι από το τμήμα Τροχαίας Βέροιας, η προανάκριση και οι έρευνες για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (05/10) στην Εγνατία οδό και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 29.

Σύμφωνα με το seleo.gr, ο 39χρονος Ρουμάνος, ο οποίος οδηγούσε το φορτηγό, που προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα λόγω εκτέλεσης εργασιών, σκορπίζοντας τον όλεθρο, ανακρινόμενος επικαλέστηκε τεχνικό πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι είχε διαπιστώσει πρόβλημα με τα φρένα του οχήματος.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, το σύστημα πέδησης του φορτηγού, το οποίο μετέφερε 19 τόνους σταφύλια, ήταν εκτός λειτουργίας για 23 χιλιόμετρα. Στα διόδια Πολυμύλου το ταμπλό είχε ένδειξη ότι υπήρχε πρόβλημα. Επιχείρησε να σταματήσει το όχημα, κατεβάζοντας ταχύτητες και πατώντας συνεχώς φρένο, με αποτέλεσμα αυτά να μπλοκάρουν. Όπως υποστήριξε, όταν έφτασε στο μοιραίο σημείο, κοντά στον κόμβο Βέροιας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα και έπεσε πάνω στα σταματημένα αυτοκίνητα. Να σημειωθεί ότι στο σημείο του δυστυχήματος, το οδόστρωμα είναι κατηφορικό.

Εκτός από τον οδηγό του φορτηγού, η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός ακόμα ατόμου, του 42χρονου υπεύθυνου της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης των εργασιών.

Σε βάρος του οδηγού σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενώ ο 42χρονος κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών. Αμφότεροι θα οδηγηθούν την Δευτέρα (06/10) στον εισαγγελέα Βέροιας.

Να θυμίσουμε ότι στο τραγικό δυστύχημα ενεπλάκησαν περισσότερα από 30 οχήματα. Μέχρι νωρίς το απόγευμα της Κυριακής ο απολογισμός ήταν τέσσερα άτομα νεκρά (δύο ημεδαποί, δύο αλλοδαποί), άλλα 30 τραυματίες (26 ημεδαποί, 4 αλλοδαποί), εκ των οποίων τα τρία σε σοβαρή κατάσταση. Δυστυχώς, ένας από τους τραυματίες δεν άντεξε και κατέληξε, ανεβάζοντας στους πέντε τον αριθμό των νεκρών.

 

(Φωτό: seleo.gr, laikoyra.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα