ECDC: Στο “κόκκινο” Αττική και Κρήτη

ECDC: Στο “κόκκινο” Αττική και Κρήτη

Στον χάρτη του ECDC που παρουσιάζεται ο αριθμός των κρουσμάτων ανά τεστ κορονοϊού, για τις τελευταίες 2 εβδομάδες, τόσο η Αττική όσο και η Κρήτη καταράσσονται στην δυσμενέστερη θέση.

Το ECDC παρουσίασε σήμερα μέσα από χάρτες την επιδημιολογική εικόνα των ευρωπαϊκων χωρών, όπου αποτυπώνεται η επιβαρημένη θέση της Ελλάδας, εξαιτίας της ανεξέλεκτης αύξησης των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.

Στον χάρτη του ECDC που παρουσιάζεται ο αριθμός των κρουσμάτων ανά τεστ κορονοϊού, για τις τελευταίες 2 εβδομάδες, τόσο η Αττική όσο και η Κρήτη χρωματίζονται με “κόκκινο”. Καταράσσονται δηλαδή στην δυσμενέστερη θέση, σύμφωνα με την ένδειξη στον συγκεκριμένο χάρτη, ενώ στο “πράσινο” βρίσκονται η Μακεδονία, η Θράκη, η Εύβοια, η Κεντρική Στερεά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.


Όσον αφορά την θετικότητα της τελευταίας εβδομάδας, ο ECDC κατατάσσει την Αττική και την Κρήτη στο “κίτρινο”. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό θετικότητας κυμαίνεται από 1% έως 3,9%. Άνω του 4% η ένδειξη θα ήταν “κόκκινη”. Αισίως, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι στο “πράσινο”.

Η Ελλάδα πρωτοστατεί στον αριθμό των τεστ που διεξάγει και κατατάσσεται σύμφωνα με το ECDC στο βαθύ πράσινο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα