Νέο τμήμα αυτοκινητοδρόμου στην Κεντρική Ελλάδα χρηματοδοτεί η ΕΕ

Νέο τμήμα αυτοκινητοδρόμου στην Κεντρική Ελλάδα χρηματοδοτεί η ΕΕ
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Με το ποσό των 255 εκατομμυρίων ευρώ η ευρωπαϊκή επιτροπή χρηματοδοτεί την αποπεράτωση του τμήματος που συνδέει τη Λαμία με την Ξυνιάδα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Παρασκευή επένδυση ύψους 255 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής για την κατασκευή τμήματος αυτοκινητοδρόμου στην Ελλάδα.

Η σύνδεση που έλειπε μεταξύ Λαμίας και Ξυνιάδας θα ολοκληρώσει το νότιο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου E65, συνδέοντας με τον τρόπο αυτό τις περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας και της Δυτικής Θεσσαλίας με το κεντρικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων.

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα, δήλωσε: «Το εν λόγω έργο αποτελεί απτή απόδειξη του ότι η ΕΕ εξακολουθεί να επενδύει στη βελτίωση των υποδομών στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες πολίτες, οι επιχειρήσεις και οι τουρίστες θα επωφεληθούν εξίσου από τη νέα σύνδεση.» Ο αυτοκινητόδρομος θα προωθήσει την οικονομική, πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και θα αυξήσει τα εισοδήματα στην περιοχή.

Το τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα του αυτοκινητοδρόμου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2021.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα