ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο αλίευμα – Να μην καταναλωθεί

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο αλίευμα – Να μην καταναλωθεί
ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ/EUROKINISSI

Την άμεση ανάκληση και απόσυρση παρτίδας κατεψυγμένης γάμπαρης αποφάσισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Περιείχε θειώδη, σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Σε δειγματοληψία κατεψυγμένου αλιεύματος προέβη ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, προχωρώντας στην άμεση ανάκλησή του.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση των επιπέδων των προσθέτων τροφίμων σε αλιεύματα» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: “MARIO’S CHOICE, ΓΑΜΠΑΡΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΜ IQF”, με αριθμό παρτίδας 210113001 και ημερομηνία ανάλωσης 23/11/22, βάρους με επίπαγο 1000γρ και καθ. βάρους 850 γρ.

Το συγκεκριμένο προϊόν το οποίο παράγεται από την εταιρεία «ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ ΑΕΒΕ» με έδρα στον Ασπρόπυργο Αττικής, κρίθηκε “μη κανονικό” και “μη ασφαλές” και διαπιστώθηκε, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Πειραιά – Τμήμα Α’ του Γενικού Χημείου του Κράτους της Α.Α.Δ.Ε, ότι περιείχε θειώδη, σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα