Αχιλλοπούλειο Βόλου: Κάμερα κατέγραψε τον δράστη της κλοπής

Αχιλλοπούλειο Βόλου: Κάμερα κατέγραψε τον δράστη της κλοπής

Καρέ-καρέ αναλύουν το υλικό των καμερών από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου οι αστυνομικοί. Έχουν τον δράστη και πιθανό ύποπτο ως συνεργό του

Σφίγγει ο κλοιός των ερευνών γύρω από τους διαρρήκτες που στοχοποίησαν τέσσερα Νοσοκομεία του ΕΣΥ στην χώρα και πιο κοντά φαίνεται να είναι οι Αρχές του Βόλου, όπου οι στάθηκαν πιο τυχερές σε τουλάχιστον τρία σημεία.

-Τον δράστη τον είδε ένας εργαζόμενος του νοσοκομείου και μάλιστα στην βιασύνη του να φύγει, έσπασε ένα παράθυρο, πήδηξε και άφησε πίσω του δύο σάκους που εξετάζονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για αποτυπώματα και DNA.

-Το κλειστό κύκλωμα κατέγραψε τον δράστη και στα στοπ καρέ απομόνωσαν το πρόσωπό του

-Όσο ο δράστης αφαιρούσαν τα γαστροσκόπια και τα κολονοσκόπια από γαστρεντερολογικό τμήμα του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου του Βόλου, ένας άλλος άντρας πλησίασε στην είσοδο τον υπάλληλο της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης και άρχισε να τον ρωτάει με σπαστά αγγλικά «που είναι ο γιατρός»… Το συγκεκριμένο άτομο που επίσης κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα του νοσοκομείου, εξετάζεται αν τυχόν είναι ο συνεργός του δράστη και αν αυτό ήταν ένας αντιπερισπασμός.

Οι Αρχές και των τεσσάρων πόλεων (Λάρισας, Βόλου, Λαμίας, Αθήνας) που τα νοσοκομεία του έγιναν στόχος βρίσκονται σε διαρκή επαφή και συνεργασία και το προβάδισμα στοιχείων που έχει ο Βόλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αντιπαραβολή και με τα στοιχεία που έχουν οι υπόλοιποι όπως π.χ. τα υλικά κλειστά κυκλωμάτων από το Ογκολογικό Νοσοκομείο του Άγιου Σάββα.

Η πεποίθηση όπως και να έχει των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν την υπόθεση, είναι πως πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο κλοπών-διαρρήξεων σε νοσοκομεία κατά παραγγελία πιθανόν από το εξωτερικό και ακόμα πιθανότερα από χώρα των Βαλκανίων.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Δευτέρας το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας και του Νοσοκομείου της Λαμίας, ανακάλυψαν διερρηγμένες τις πόρτες στα αντίστοιχα τμήμα (Γαστρεντερολογικό και Πνευμολογικό). Στην περίπτωση της Λάρισας, οι δράστες είχαν αφαιρέσει 4 γαστροσκόπια και κολονοσκόπια, εκ των οποίων το ένα ήταν μη λειτουργικό, αξίας 15.000 ευρώ και στην περίπτωση της Λαμίας ένα γαστροσκόπιο, δύο κολονοσκόπια και ένα βρογχοσκόπιο, αξίας 100.000 ευρώ.

Το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, περίπου μισή ώρα μετά την μία, στόχος έγινε και «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο του Βόλου. Άγνωστος δράστης τον οποίο έπιασε σχεδόν στα πράσα ένας εργαζόμενος του νοσοκομείου και ο οποίος πρόλαβε και διέφυγε, αφαίρεσε ιατρικό εξοπλισμό από την πτέρυγα του Γαστρεντερολογικού, αξίας 30.000 ευρώ.

Μία εβδομάδα πριν και πάλι κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σημειώθηκε το πρώτο χτύπημα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο του Άγιου Σάββα στην Αθήνα, το οποίο έγινε αντιληπτό από το προσωπικό την επόμενη ημέρα το πρωί.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η κλοπή ήταν πολύ μεγαλύτερης αξίας και συγκεκριμένα, είχαν αφαιρεθεί μηχανήματα από το Γαστρεντερολογικό και το Πνευμολογικό αξίας 500.000 ευρώ, που ήταν δωρεές προς το νοσοκομείο.

Οι δράστες σε αυτή την περίπτωση είχαν σπάσει δύο πόρτες στα εξεταστήρια του Γαστρεντερολογικού στον 1ο όροφο και του Πνευμολογικού που είναι ακριβώς δίπλα και είχαν αφαιρέσει ιατρικό εξοπλισμό, όπως όργανα γαστροσκόπησης, κολονοσκόπησης, βρογχοσκόπησης κλπ., τελευταίας τεχνολογίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα