Αδελφή Ρουπακιά: Δικό μου το μαχαίρι, που σκότωσε τον Φύσσα

Αδελφή Ρουπακιά: Δικό μου το μαχαίρι, που σκότωσε τον Φύσσα
Δίκη της "Χρυσής Αυγής" στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016. Το στιγμιότυπο από την κατάθεση της Χρυσούλας Ρουπακιά, αδερφή του κατηγορουμένου Γ. Ρουπακιά. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

"Χείμαρρος" ήταν η αδελφή του Γ. Ρουπακιά, Χρυσούλα, κατά την κατάθεσή της στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Σημείωσε ότι ο αδερφός της ήταν ψηφοφόρος του κόμματος, αλλά δεν ήταν μέλος. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Υποστήριξε ότι ο αδελφός της δεν γνώριζε τον Π. Φύσσα, ότι ο ίδιος ήταν ψηφοφόρος της Χ.Α., αλλά όχι μέλος, πως και η ίδια έχει παρευρεθεί στο Μελιγαλά και ότι το μαχαίρι που σκότωσε το μουσικό, ήταν δικό της.

“Μου είπε ότι δεν γνώριζε τον Φύσσα” κατέθεσε η Χρυσούλα Ρουπακιά,για να δεχθεί τις ερωτήσεις της προέδρου:

Πρόεδρος: Αφού δεν τον ήξερε γιατι τον χτύπησε; 

Μάρτυρας : Λεει πως ήταν ο πρώτος από τα άτομα που τον τράβηξαν εξω απο το αμάξι. Δεν έβλεπε  πρόσωπα μόνο πόδια , γιατί είναι σκυμμένος.

“Το μαχαίρι το ειχα αγοράσει εγώ για τη δουλειά . Κόβουμε και βλέπουμε το εμπόρευμα” πρόσθεσε ενώ απαντώντας στην ερώτηση αν “ήταν εξοικειωμένος με τα μαχαίρια” εκεινη απάντησε αρνητικά . “Ακόμη και το ψωμί και το κρέας ,το έκοβε το χέρι. Δεν ξερω πως έγινε ” είπε.

“Ήταν ψηφοφόρος”

Παράλληλα κατέθεσε ότι της είχε εκμυστηρευτεί πως ήταν ψηφοφόρος της ΧΑ γιατί “του αρέσει να βοηθάει αλλά δεν ήταν μέλος. Έχω ψηφίσει και εγώ μια φορά Χρυσή Αυγή. Ο Γιώργος είχε πάει σε διανομές τροφίμων και ρούχων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Δεν ξερω πόσο τακτική ήταν η παρουσία του στα γραφεία της ΤΟ της Νίκαιας. Έχω παρευρεθεί και εγώ  σε κάποιες εκδηλώσεις στον Μελιγαλά και στις Θερμοπύλες για τις οποίες με είχε ενημερώσει εκείνος”.

Πρόεδρος: Είχατε κοινές παρέες;

Μάρτυρας: Όχι. Γνώριζα κάποια παιδιά από το γραφείο. Τον Πατέλη, τον Καζατζόγλου , τον Τσόρβα  με τον οποίο εχουμε μακρινή συγγένεια (σ.σ. στη συνέχεια τους αναγνώρισε και μέσα στο Δικαστήριο)

Προέδρος: Η σύζυγος του ήταν σε αυτές τις εκδηλώσεις;

Μάρτυρας: Σε μια στις Θερμοπύλες και σε μια η άλλη στο Μελιγαλά.

Πρόεδρος : Ποιοι μετείχαν στις εκδηλώσεις;

Μάρτυρας: Ήταν ψηφοφόροι, προφανώς, αλλά η εκδήλωση ήταν ανοιχτή. Οι περισσότεροι βουλευτές ήταν σε όλες τις εκδηλώσεις…

Παράλληλα, υποστήριξε πως δέχτηκε τηλεφώνημα από τον αδελφό της το βράδυ της δολοφονίας μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα. “Εκείνο  το βράδυ,  στη μια παρά δέκα,  με κάλεσε από το τμήμα του Κερατσινίου και μου είπε ότι έχει τσακωθεί με κάποιους και μου ζήτησε να του πάω  τσιγάρα και νερό . Αγόρασα τσιγάρα και νερό πηγαίνοντας στο τμήμα είδα πολύ κόσμο και φοβήθηκα. Ήταν πολλοί νεαροί ,αλλά δεν έδωσα σημασία …. Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα έχει πολύ κόσμο φοβάμαι και δεν κατεβαίνω από το αυτοκίνητο” .

Πρόεδρος : Τι φοβηθήκατε έξω από το ΑΤ ;

Μάρτυρας : Δεν ένιωσα ασφαλής εκείνη τη στιγμή . Φοβήθηκα τον κόσμο. Δεν κατέβηκα , πήγα στην αγορά να ψωνίσω. Του τηλεφώνησα και του είπα θα έρθω αργότερα.

Πρόεδρος: Ο κόσμος είχε κάτι με εσάς ;

Μάρτυρας: Όχι αλλά εγώ φοβήθηκα.

Πρόεδρος: Δεν  ρωτήσατε τον αδελφό σας  τι έγινε;

Μάρτυρας: Είχα τη λογική ότι θα πάω και θα μου τα πει από κοντά. Όταν αργότερα ζήτησα να τον δω μου απάντησαν πως δεν μπορώ και τον είδα να φεύγει από το τμήμα και οι συγκεντρωμένοι κυνήγησαν το αυτοκίνητο φωνάζοντας ” Π… φασίστα θα σε σκοτώσουμε “. Φοβήθηκα μπήκα στο αυτοκίνητο και έφυγα. Τότε μίλησα με τη σύζυγο του και εκείνη μου είπε ότι δεν ήξερε τι έχει συμβεί και ότι ενημερώνεται από το διαδίκτυο . Έψαξα και εγώ γράφοντας “επίθεση Αμφιάλη”.

Πρόεδρος : Γιατί γράψατε το συγκεκριμένο…

Μάρτυρας : Δεν το σκέφτηκα απλά το πληκτρολόγησα…Ασυναίσθητα. Τότε ενημερώθηκα για τον τραυματισμό του παιδιού

Πρόεδρος : Θα μπορούσατε να γράψετε “επίθεση στο Κολωνάκι”.

(…)

Μάρτυρας : Γύρω στις 6 το πρωί είδα πως ο αδελφός μου έχει ομολογήσει

Πρόεδρος : Πως ξέρατε ότι αυτό το παιδί αφορά το επεισόδιο με τον αδελφό σας ; Πως το συνδέσατε , δεν ψάξατε κάτι άλλο;

Μάρτυρας : Οχι . Αυτό που ήξερα ειναι ότι έχει τσακωθεί με κάποιους στο συγκεκριμένο σημείο

Πρόεδρος : Ενημέρωση απο το Ίντερνετ κάνατε εκείνη την ωρα για οποιαδήποτε τεκταινόμενα στον νόμο Αττικής και Πειραιώς; Σε σχέση με τον αδελφό σας που πήγαινε το μυαλό σας;

Μάρτυρας: Ενας τσακωμός τίποτα άλλο. Στις 6 το πρωί είδα το όνομα του αδελφού μου ο οποίος ομολόγησε οτι εχει κάνει ανθρωποκτονία . Το παιδί είχε πεθάνει …

Η δίκη συνεχίζεται η Δευτέρα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα