Συμπλοκή με νεκρό: Πεδίο μάχης με λοστούς και μαχαίρια το κέντρο της Αθήνας

Συμπλοκή με νεκρό: Πεδίο μάχης με λοστούς και μαχαίρια το κέντρο της Αθήνας
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 5 τραυματίστηκαν από τη μάχη που ξέσπασε μεταξύ δύο αντίπαλων ομάδων αλλοδαπών. Τουλάχιστον 40 άτομα συμμετείχαν στα επεισόδια.

Για πολλοστή φορά το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα οι δρόμοι γύρω από την οδό Μενάνδρου μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης μεταξύ αντίπαλων ομάδων αλλοδαπών. Κάποιοι από τους συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν μαχαίρια, λοστούς και ρόπαλα, ενώ σημειώθηκε και “κυνηγητό” ανάμεσα σε διερχόμενους πεζούς και αυτοκίνητα…

Είχε προηγηθεί ένας έντονος τσακωμός το προηγούμενο βράδυ στο ίδιο σημείο μεταξύ ενός Αφγανού και ενός Πακιστανού, όπως έδειξε η έως τώρα έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Χθες το απόγευμα εμφανίστηκαν τα ίδια άτομα στο ίδιο σημείο, με την διαφορά ότι ο καθένας είχε φέρει και άλλα 20 άτομα από την δική του πλευρά. Όλοι τους κρατούσαν μαχαίρια, λοστούς και ρόπαλα και ξαφνικά όρμησαν ο ένας στον άλλον, με αποτέλεσμα ένας 24χρονος Αφγανός να πέσει νεκρός από αρκετά πλήγματα με μαχαίρι που δέχτηκε και να τραυματιστούν ένας ακόμη Αφγανός και τέσσερις Πακιστανοί.

Στην περιοχή επικράτησε πανδαιμόνιο. Ασθενοφόρα, έρχονταν και έφευγαν, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατέκλεισαν την περιοχή και σύντομα ακολούθησαν τουλάχιστον 40 προσαγωγές αλλοδαπών από το σημείο, εκ των οποίων η Ασφάλεια έχει κρατήσει 25 και τους εξετάζει ακόμα.

Οι δυσκολίες είναι μεγάλες στο να μπορέσει να καταλήξει κάπου η Αστυνομία, αφού κανείς δεν είναι συνεργάσιμος ενώ όλοι μιλούν και από μία διαφορετική διάλεκτο και χρειάζεται να επιστρατευτούν δεκάδες διερμηνείς για να μπορέσουν να πάρουν έστω και μία κατάθεση οι αστυνομικοί.

Αυτό που πιστεύουν όμως πως αποτελεί κίνητρο για την αιματηρή συμπλοκή είναι ποια ομάδα θα έχει τα «ηνία» της διακίνησης ηρωίνης στα στενά του κέντρου της Αθήνας πίσω από το Δημαρχείο και την Ομόνοια σε συνδυασμό με τις διαφορές που έχουν οι διαφορετικές εθνικότητες και φυλές μεταξύ τους και τις οποίες κάτι παραπάνω από συχνά τις λύνουν με αυτόν τον τρόπο, στο κέντρο μιας κατ’ επίφαση ευρωπαϊκής πρωτεύουσας…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα