Αλγερινοί έσπασαν και έκλεψαν 107 αυτοκίνητα σε παραλίες από τον Άλιμο έως το Σούνιο

Αλγερινοί έσπασαν και έκλεψαν 107 αυτοκίνητα σε παραλίες από τον Άλιμο έως το Σούνιο

Το χρηματικό όφελος που αποκόμισε η σπείρα των Αλγερινών υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρίου, σπείρα Αλγερινών, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από σταθμευμένα οχήματα πλησίον πλαζ και τουριστικών σημείων, σε περιοχές της Νοτιανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, απογευματινές ώρες της Δευτέρας στα Λεγραινά, τρείς Αλγερινοί, ηλικίας 26, 28 και 30 ετών, μέλη της σπείρας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων, για την αντιμετώπιση κατά τη θερινή περίοδο των περιστατικών διαρρήξεων και κλοπών από οχήματα που είναι σταθμευμένα πλησίον πλαζ και τουριστικών σημείων, κατελήφθησαν οι προαναφερόμενοι επ’ αυτοφώρω, σε παραλία των Λεγραινών, να έχουν τυλίξει στα χέρια τους πετσέτες και να προβαίνουν στην θραύση υαλοπινάκων σταθμευμένων οχημάτων, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους διάφορα αντικείμενα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τον περασμένο Μάρτιο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οχήματα σε τουριστικές περιοχές και χώρους στάθμευσης οχημάτων πλησίον πλαζ, στην ευρύτερη περιοχή του Νοτιανατολικής Αττικής.

Στην κατοχή τους καθώς και στο εσωτερικό του οχήματος, το οποίο είχαν νοικιάσει για τον σκοπό αυτό, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος από κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ρουχισμού και υπόδησης, ταξιδιωτικά έγγραφα, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και το χρηματικό ποσό των 985 ευρώ.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 107 περιπτώσεις κλοπών από οχήματα, κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου από τον Άλιμο έως το Σούνιο.

Το χρηματικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δραστηριότητα, εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 40.000 ευρώ. Στην έδρα του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρίου εκτίθεται πλήθος κλοπιμαίων προς αναγνώριση από τους παθόντες, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων κλοπών συνεχίζεται. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

SHARE:

24Media Network