Αλλοδαποί με χρήση βίας εξέδιδαν μία Αφγανή και μία Ιρανή

Οχήματα της αστυνομίας
Οχήματα της αστυνομίας EUROKINISSI

Συνελήφθησαν δύο Αφγανοί από το Hot Spot Μαλακάσας οι οποίοι με χρήση βίας εξέδιδαν δυο γυναίκες

Συνελήφθησαν, το μεσημέρι του Σαββάτου στο Κέντρο Ανοικτής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Μαλακάσας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής και της ΟΠΚΕ και τη συνδρομή της Υπηρεσίας Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων, δύο Αφγανοί, ηλικίας 48 και 49 ετών, για γενετήσια εκμετάλλευση δύο αλλοδαπών γυναικών. Συγκατηγορούμενος των συλληφθέντων, στην ίδια υπόθεση, για απλή σωματική βλάβη είναι και ένας 19χρονος Αφγανός.

Σημειώνεται ότι για τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, υπήρξε συνεργασία με στελέχη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τα οποία συνέβαλαν καταλυτικά στη διελεύκανσή της.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, διερεύνησε πληροφορία σχετικά με δύο αλλοδαπούς, που διαμένουν στο Κέντρο Ανοικτής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Μαλακάσας και δραστηριοποιούνται  συστηματικά στη γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, που επίσης διαμένουν στο προαναφερόμενο Κέντρο.

Από την αξιολόγηση όλου του προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες προέβαιναν στην κατ'  επάγγελμα και από κερδοσκοπία εκμετάλλευση δύο εγκατεστημένων στο Κέντρο γυναικών, μίας γυναίας από το Αφγανιστάν και μίας Ιρανής.

Ειδικότερα, οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση των γυναικών και με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας, απειλών και υποσχόμενοι σε αυτές ότι θα τις διευκολύνουν να μεταβούν σε άλλη χώρα, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται για λογαριασμό τους, σε διαμέρισμα που διατηρούσαν στην Αθήνα στην οδό Λιοσίων, παρακρατώντας το σύνολο των εσόδων.

Συγκατηγορούμενος των δραστών, είναι και ένας 19χρονος Αφγανός, ο οποίος κατ' εντολή των συλληφθέντων, προκάλεσε  σωματικές βλάβες σε έναν άλλο ομοεθνή τους, θεωρώντας ότι "παρενοχλεί" τις γυναίκες που είχαν υπό τον έλεγχό τους. Όπως διαπιστώθηκε επίσης, οι δράστες προέβαιναν και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίσθηκαν και απελευθερώθηκαν οι δύο γυναίκες θύματα εμπορίας ανθρώπων, στις οποίες  παρασχέθηκε προστασία και αρωγή. Από τις κατ' οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τέσσερα γραμμάρια κάνναβης, ένα μαχαίρι, 200 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

SHARE:

24Media Network