Ανήλικοι έστηναν ενέδρες σε διερχόμενους οδηγούς και τους λήστευαν με ρόπαλα

Επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμό τσιγγάνων στη Θήβα την Τρίτη 20 Αυγούστου 2013.Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά σαράντα επτά (47) αστυνομικοί με δεκαεπτά (17) οχήματα από διάφορες υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, δύο (2) Διμοιρίες Αποκατάστασης Τάξης του Νομού Αττικής με ανάλογη δύναμη, καθώς και δύο (2) σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών, ενώ οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν παρουσία Δικαστικού Λειτουργού.
Ελέγχθηκαν πεντακόσια εξήντα έξι (566) άτομα και εβδομήντα οκτώ (78) οχήματα.
Προσήχθησαν εκατόν δύο (102) άτομα και συνελήφθησαν δέκα επτά (17) άτομα, για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας.
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΑΣ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜ.ΤΑΞΕΩΣ)
Επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμό τσιγγάνων στη Θήβα την Τρίτη 20 Αυγούστου 2013.Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά σαράντα επτά (47) αστυνομικοί με δεκαεπτά (17) οχήματα από διάφορες υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, δύο (2) Διμοιρίες Αποκατάστασης Τάξης του Νομού Αττικής με ανάλογη δύναμη, καθώς και δύο (2) σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών, ενώ οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν παρουσία Δικαστικού Λειτουργού. Ελέγχθηκαν πεντακόσια εξήντα έξι (566) άτομα και εβδομήντα οκτώ (78) οχήματα. Προσήχθησαν εκατόν δύο (102) άτομα και συνελήφθησαν δέκα επτά (17) άτομα, για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΑΣ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜ.ΤΑΞΕΩΣ) G4PHOTOS

Όποιος οδηγός ή πεζός περνούσε από τα όρια του καταυλισμού των ρομά στο Μενίδι έπεφτε θύμα βίαιων ληστειών και κλοπών

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων και πεζών στην περιοχή των Αχαρνών.

Πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε στον καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, συντονισμένη επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών και με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής ομάδας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 7 μέλη της εγκληματικής ομάδας, όλοι τους ΡΟΜΑ, ηλικίας 12, 14, 14, 16, 17, 18 και 19 ετών, ενώ αναζητούνται τρείς επιπλέον συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση , ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από άτομα που ενεργούν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Συνελήφθησαν τρείς ΡΟΜΑ, δύο άνδρες και μία γυναίκα, γονείς των συλληφθέντων, κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστειών και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, μετά από πολυήμερες έρευνες για υποθέσεις ληστειών και κλοπών σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων και πεζών, κατά τη διάρκεια διέλευσής τους πλησίον των δρόμων του καταυλισμού Ρομά στην περιοχή Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, πιστοποίησε τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης και εξακρίβωσε την ταυτότητα των μελών της.

Όπως διαπιστώθηκε οι ανωτέρω δράστες, από τριμήνου και πλέον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εξανάγκαζαν, με διάφορα τεχνάσματα, τους διερχόμενους οδηγούς, να ακινητοποιούν τα οχήματά τους εντός του καταυλισμού. Ακολούθως, με χρήση ή απειλή σωματικής βίας και ξύλινων ροπάλων τους επιτίθεντο και αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αξίας. Επιπλέον στοχοποιούσαν και επιτίθεντο και στους διερχόμενους πεζούς, από τους οποίους αφαιρούσαν τα κοσμήματα που φορούσαν.

Τα μέλη της σπείρας, μετά τις επιθέσεις τους σε οδηγούς και πεζούς, διέφευγαν, αναζητώντας ασφαλές «καταφύγιο» στον καταυλισμό που διέμεναν. Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν 44 περιπτώσεις ληστειών και 11 κλοπών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

SHARE:

24Media Network