Ανήλικοι Ρομά 'άνοιξαν' σπίτια και σχολείο και έκλεψαν αυτοκίνητα στην Κορινθία

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ EUROKINISSI

Άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατεδίωξαν τους δύο ανήλικους Ρομά μετά από κλοπή αυτοκινήτου και του συνέλαβαν

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, πέντε περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, σε οικίες και σε σχολείο στη Κόρινθο Κορινθίας, στα Εξαμίλια Κορινθίας και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Κορινθίας, δύο 17χρονοι Ρομά, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, οι 17χρονοι, χθες το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, αφαίρεσαν ένα αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή με αυτό. Μετά από άμεση κινητοποίηση, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Κορινθίας, εντόπισαν τους 17χρονους, στα Εξαμίλια Κορινθίας και τους συνέλαβαν, ενώ το αφαιρεθέν όχημα βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, εξακριβώθηκε, ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από την 5 Μαίου 2016 έως τις 26 Ιουνίου 2016, στην Κόρινθο Κορινθίας, στα Εξαμίλια Κορινθίας και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, διέπραξαν δύο κλοπές σε οικίες, μία κλοπή σε σχολείο, καθώς και μία κλοπή φορτηγού, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Από την εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει συνολικά, τρία κλιματιστικά μηχανήματα, μία εξωτερική μονάδα κλιματισμού, καθώς και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα (αλουμίνια), μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

SHARE:

24Media Network