Απάτη μέσω ΕΣΠΑ εις βάρος του δημοσίου

Πώς πέντε επιτήδειοι προσπάθησαν να κλέψουν χιλιάδες ευρώ, χρησιμοποιώντας το ΕΣΠΑ. Συνελήφθησαν από την οικονομική αστυνομία

Απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και της Ε.Ε., μέσω του ΕΣΠΑ, αποκαλύφθηκε και ματαιώθηκε μετά από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, δύο άτομα μέτοχοι υπό σύσταση εταιρείας, επιχείρησαν να υφαρπάξουν μέσω του προγράμματος "Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα", ΕΣΠΑ 2007-2013, χρηματική επιχορήγηση ύψους 73.609 ευρώ, με πλαστά δικαιολογητικά, για δραστηριότητες στον τομέα καινοτόμων τεχνολογιών και ρομποτικής, εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Στην υπόθεση εμπλέκονται και τρεις υπάλληλοι μη κερδοσκοπικής εταιρείας, που είναι αρμόδια για την αξιολόγηση των επιχειρηματικών προτάσεων οι οποίοι κατηγορούνται ότι δέχτηκαν τα πλαστά δικαιολογητικά και προχώρησαν τη διαδικασία, με αποτέλεσμα να εγκριθεί η επιχορήγηση.

Τα πλαστά έγγραφα που προσκόμισαν οι δύο κατηγορούμενοι για την απάτη, αφορούσαν δήθεν πτυχία πανεπιστημιακών ιδρυμάτων των Η.Π.Α και της Πάτρας, καθώς και Ινστιτούτου των Χανίων.

Σε βάρος και των πέντε σχηματίστηκε δικογραφία από την Οικονομική Αστυνομία, η οποία υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: