Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζονται Μιχαλολιάκος και Λαγός

Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζονται Μιχαλολιάκος και Λαγός

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, και ο βουλευτής του κόμματος Γ. Λαγός βγαίνουν από τη φυλακή. Ποιοι περιοριστικοί όροι τέθηκαν

Οι κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση Νίκος Μιχαλολιάκος και Γιάννης Λαγός αποφυλακίστηκαν από τις φυλακές Κορυδαλλού, μετά από περίπου 18 μήνες προσωρινής κράτησης, που αποτελεί και το ανώτατο χρονικό διάστημα προφυλάκισης.

Την αποφυλάκισή τους με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους διέταξε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας λόγω λήξη των 18μηνου προσωρινής κράτησης.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, θα είναι υποχρεωμένος να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό,  όρος που του είχε επιβληθεί για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Παράλληλα στο γραμματέα της ΧΑ επιβλήθηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Σχετική πρόταση είχε  υποβάλει ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Προβατάρης ο οποίος ωστόσο είχε ζητήσει  και την επιβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ.

Στο Γ. Λαγό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου  από τη χώρα του κατ' οίκον περιορισμού (θα μεταβαίνει μόνο στη Βουλή) και  της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, είχε συλληφθεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2013 και προφυλακίστηκε στα πλαίσια της έρευνας για την δράση της Χρυσής Αυγής και με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα. Το κουβάρι της έρευνας για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, άρχισε να ξετυλίγεται μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τον Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι.

Στις 29 Μαρτίου ,  όποτε λήγει το όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης αναμένεται να αποφυλακιστεί και  ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
SHARE:

24Media Network