Αποφυλακίζεται η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου

Αποφυλακίζεται η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου
Η μητέρα και η σύντροφος του προφυλακισμένου μέλους της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, Γεράσιμου Τσάκαλου στα δικαστήρια του Πειραιά την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015. Η 60χρονη και η 26χρονη, που συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά την καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου, κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία. Στο σπίτι τους στα Περιστέρια Σαλαμίνας βρέθηκε και συνελήφθη τη Δευτέρα η 22χρονη Σπυροπούλου, που καταζητούνταν ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Τι αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών για την μητέρα των αδελφών Τσάκαλου. Αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους

Την αποφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του με ψήφους 2-1. Οι δικαστές  αποφάσισαν την αποφυλάκιςή της με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, της επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Α.Τ της περιοχής 3 φορές το μήνα  απαγόρευση μετακίνησης εκτός Σαλαμίνας καθώς και χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ.

Αυτή την ώρα το συμβούλιο συνεδριάζει για να αποφάσισει για την τύχη της συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου, που είχε κριθεί και αυτή προφυλακιστέα μετά την απολογία της στον εφέτη ανακριτή.

Κεχαγιόγλου: Απόφαση σύμφωνη με το κοινό περί Δικαίου αίσθημα

«Εκφράζω τη χαρά και την ικανοποίηση για τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που δέχεται την προσφυγή που καταθέσαμε μαζί με τους  συναδέλφους κκ. Φραγκίσκο Ραγκούση και Θεόδωρο Μαντά  και αποφυλακίζει την κ. Αθηνά Τσάκαλου.

Η απόφαση είναι σύμφωνη με το κοινό περί Δικαίου αίσθημα και με τις παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας που δεν αποδέχεται τη συλλογική οικογενειακή ευθύνη και τις διώξεις σε βάρος γονέων και στενών συγγενικών προσώπων των κατηγορουμένων χωρίς σοβαρές ενδείξεις ενοχής», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης της Αθηνάς Τσάκαλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα