Ηλίας Κασιδιάρης: "Να τα πούμε τώρα, γιατί δεν ξέρω αν θα μπορώ μετά"

Ο βουλευτής της "Χρυσής Αυγής" Ηλίας Κασιδιάρης, έπειτα από την συμπληρωματική του απολογία στις ανακρίτριες για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Ο βουλευτής της "Χρυσής Αυγής" Ηλίας Κασιδιάρης, έπειτα από την συμπληρωματική του απολογία στις ανακρίτριες για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Συμπληρωματική απολογία για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. Φέρεται να άλλαξε δικηγόρο. Τι είπε στους δημοσιογράφους (Vid)

Ολοκληρώθηκε  η συμπληρωματική απολογία ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη που απολογήθηκε για τη συμπληρωματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Κασιδιάρης ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να επανέλθει στο ανακριτικό γραφείο στις 2 μετά το μεσημέρι, προκειμένου να του ανακοινωθεί η απόφαση ανακριτριών και εισαγγελέα για την ποινική μεταχείριση που θα έχει.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, προσερχόμενος στο εφετείο, είπε στους δημοσιογράφους ότι θα προβεί σε δήλωση «τώρα γιατί δεν ξέρω αν θα μπορώ μετά» προσθέτοντας πως η συμπληρωματική δίωξη που του ασκήθηκε αφορά δύο καραμπίνες, τις οποίες κατείχε νόμιμα. Ο βουλευτής επέδειξε τις άδειες κατοχής των δύο όπλων στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για δύο κυνηγητικά «και όχι πολεμικά όπλα» ενώ τόνισε πως η δίωξη σε βάρος του «είναι ξεκάθαρα πολιτική».

Επίσης, αναφέρθηκε σε παλαιότερη τοποθέτηση του εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, ο οποίος, όπως δήλωσε ο κ. Κασιδιάρης, είχε πει πως «κάτι κρύβεται πίσω από τη δίωξη βουλευτή για μία καραμπίνα». Ο κ. Κασιδιάρης επισήμανε πως η κατηγορία για την οποία κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία επισύρει 20ετή κάθειρξη «για δύο καραμπίνες» και κάλεσε τον λαό και οποιονδήποτε «εχέφρονα άνθρωπο να κρίνει αυτή την κατάσταση».

Ο βουλευτής φέρεται να προσήλθε με συνήγορο τον Ν. Αντωνιάδη, εκ των δικηγόρων του αρχηγού του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ μέχρι τώρα την υπεράσπιση του κ. Κασιδιάρη είχε ο δικηγόρος Π. Σαράκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
SHARE:

24Media Network