Αστυνομικοί σε κύκλωμα διακίνησης λαθραίων ποτών και σωματεμπορίας

Αστυνομικοί σε κύκλωμα διακίνησης λαθραίων ποτών και σωματεμπορίας

Στην υπόθεση εμπλέκονται Ειδικός Φρουρός και Υπαστυνόμος της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαλακάσας, οι οποίοι τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα

Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά λαθραία ποτά και εξέδιδε αλλοδαπές γυναίκες, σε περιοχές της Αττικής και της Χαλκίδας.

Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, ηλικίας 46, 50 και 65 ετών καθώς επίσης ένας Ειδικός Φρουρός και ένας Υπαστυνόμος που υπηρετούν στην Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Μαλακάσας, αλλά και δυο άγνωστα, μέχρι στιγμής, άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, των παραβάσεων του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, της παράβαση καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.

Από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων διακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση δρούσε τουλάχιστον από το 2014, με συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία και επιμέρους ρόλους, ενώ δραστηριοποιούταν συστηματικά στη διακίνηση λαθραίων ποτών και στην έκδοση αλλοδαπών γυναικών.

Ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχε ο 50χρονος, ο οποίος καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης για τη διακίνηση των λαθραίων ποτών και συγκέντρωνε τα χρηματικά ποσά από τις πωλήσεις. Επιπλέον, ο 50χρονος, μαζί με έναν από τους δυο άγνωστους συνεργούς του κυκλώματος, ήταν υπεύθυνοι για τα ερωτικά ραντεβού των εκδιδομένων γυναικών, τα οποία πραγματοποιούταν σε ξενοδοχεία της Αττικής και της Χαλκίδας.

Όπως προέκυψε, ο 65χρονος συλληφθείς προγραμμάτιζε ερωτικά ραντεβού, έναντι αμοιβής, με αλλοδαπές γυναίκες που απασχολούσε στο μπαρ που διατηρεί στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, ενώ είχε ενεργό ρόλο στη διακίνηση λαθραίων ποτών, από κοινού με τον 50χρονο και τον 46χρονο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το κύκλωμα δρούσε υπό την ανοχή του συλληφθέντα Ειδικού Φρουρού, ο οποίος γνώριζε τις παράνομες δραστηριότητες του αρχηγού του κυκλώματος, με τον οποίο φέρεται να είχε φιλική σχέση, ενώ σε μια τουλάχιστον περίπτωση διαμεσολάβησε για την αγοραπωλησία λαθραίων ποτών.

Επιπλέον, προέκυψε και εμπλοκή του Υπαστυνόμου, ο οποίος υπηρετεί στην ίδια Υπηρεσία με τον Ειδικό Φρουρό, καθώς, προ έτους περίπου, κατά το χρόνο που εκτελούσαν μαζί υπηρεσία, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον αρχηγό του κυκλώματος, για θέμα που είχε σχέση με τις παράνομες δραστηριότητες του. Σε έρευνα στην οικία και το οχήματα του 46χρονου, καθώς και σε φορτηγό που βρισκόταν έξω από το σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-τέσσερις σφραγισμένες φιάλες οινοπνευματωδών ποτών,

-δεκαοκτώ συνολικά πλαστικά μπουκάλια, που περιείχαν υγρό αγνώστου συστάσεως,

-πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων, καθώς και μία ατζέντα με σημειώσεις, που ανέγραφαν διάφορα ποτά, τις τιμές τους και παραλήπτες αυτών,

-δελτίο ταυτότητας του 46χρονου, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια,

-δώδεκα συσκευές κινητών τηλεφώνων και

-εβδομήντα δύο χάρτινα κιβώτια, στα οποία αναγράφονταν επωνυμίες ποτών.

Σε έρευνα στο κατάστημα του 65χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 24 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, που δεν έφεραν τις σχετικές ενδείξεις για το νόμιμο της εισαγωγής και διάθεσής τους στην ελληνική επικράτεια, ενώ στο όχημα του 31χρονου Ειδικού Φρουρού, βρέθηκε και κατασχέθηκε σπρέι πιπεριού. Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δυο αστυνομικοί τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

SHARE: