Αστυνομικός: Μου είπε ‘είμαστε της Χρυσής Αυγής’

Αστυνομικός: Μου είπε ‘είμαστε της Χρυσής Αυγής’

Ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής με τον αστυνομικό Νίκο Ντάφο να υποστηρίζει πως ο ίδιος ο Γ. Ρουπακιάς του είπε: "είμαστε της Χρυσής Αυγής"

Πέντε μήνες μετά την τελευταία εξέταση μάρτυρα, ξεκίνησε σήμερα ξανά η δίκη της Χρυσής Αυγής. Με μόλις δύο κατηγορούμενους να κάθονται στο εδώλιο, άρχισε να καταθέτει ο αστυνομικού Νίκος Ντάφος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Γ. Ρουπακιάς του είπε πως “είμαστε της Χρυσής Αυγής”.

Ο αστυνομικός διατελούσε το μοιραίο βράδυ χρέη οδηγού του περιπολικού με το οποίο  οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα ο Γιώργος Ρουπακιάς, αφού συνελήφθη.  “Ήταν ήρεμος και κάπνιζε. Όταν τον ρώτησα γιατί τον μαχαίρωσε (σ.σ. τον Παύλο Φύσσα), εκείνος απάντησε ότι “την έπεσαν σε κάποιο δικό μας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός και επεσήμανε πως ο κατηγορούμενος τους είπε: “είμαστε της Χρυσής Αυγής, είμαστε δικοί σας αλλά μην το πείτε πουθενά”.

Μάλιστα, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι το κέντρο ενημερώθηκε  πως η συμπλοκή δεν αφορά φιλάθλους αλλά “ψάχνουμε άτομα της Χρυσής Αυγής” και σε διευκρινιστικές ερωτήσεις της προέδρου απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο: “Επί λέξη είπε (σ.σ. ο Ρουπακιάς) είμαι της Χρυσής Αυγής” και υπογράμμισε πως κανείς δεν επιχείρησε να αποσπάσει τον Ρουπακιά από τα χέρια της αστυνομίας ” κανείς δεν ρώτησε γιατί τον βάζουμε στο περιπολικό ” .

Δίκη με Χρυσή Αυγή και Π. Βλαστό

Με απρόοπτα ξεκίνησε η δίκη της ΧΑ, εξαιτίας του κακού προγραμματισμού για τις δικαστικές αίθουσα, με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής να βρεθούν να κάθονται στο ίδιο εδώλιο με τον … Παναγιώτη Βλαστό.

Όπως ήταν αναμενόμενο, προκλήθηκε σύγχυση όταν δύο υποθέσεις είχαν προσδιοριστεί για την ίδια δικαστική αίθουσα. Στην αρχή, στην  έδρα ανέβηκαν οι δικαστές που εξετάζουν την υπόθεση του Παναγιώτη Βλαστού οι οποίοι προχώρησαν άμεσα σε ολιγόλεπτη διακοπή, προκειμένου να γίνει μεταφορά των κατηγορουμένων στη διπλανή αίθουσα.  Αμέσως μετά  ανέβηκε στην έδρα η σύνθεση του δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και ξεκίνησε η διαδικασία.

Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης του αστυνομικού Νίκου Ντάφου, οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής υποστήριξαν ότι ενδεχομένως θα έπρεπε μάρτυρες αστυνομικοί να εξεταστούν κατ’αντιπαράσταση από το δικαστήριο καθώς, όπως ανέφεραν, σε σημεία καταθέσεων καταγράφονται  περισσότεροι από ένας αστυνομικοί να λένε ότι προχώρησαν στη σύλληψη του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ή βρήκαν και παρέδωσαν το όπλο του εγκλήματος. Ο μάρτυρας διευκρίνισε πάντως, πως “σε καμία κατάθεση εμείς δεν έχουμε αναφέρει σύλληψη του δράστη” προσθέτοντας ότι “εμείς έχουμε πει ότι μας υπέδειξαν το δράστη και σε εμάς ομολόγησε”.

Η δίκη, η οποία διέκοψε για τις 9 Ιουνίου, συνεχίστηκε σήμερα σε κλίμα έντασης μεταξύ της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης, με αποτέλεσμα για ακόμα μία φορά να παρέμβει η πρόεδρος της έδρας, Μαρία Λεπενιώτη. “Μετά από πέντε μήνες που έχει να ξεκινήσει η διαδικασία, η ένταση δεν εξυπηρετεί τίποτα και κανέναν” είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα