Αυστηρή ανακοίνωση με αποδέκτη την Αστυνομία από την Εισαγγελία Αθήνας

Αυστηρή ανακοίνωση με αποδέκτη την Αστυνομία από την Εισαγγελία Αθήνας
Άνδρες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί γύρω από το κτήριο της Νομικής Σχολής Αθηνών, που τελεί υπό κατάληψη για έκτη μέρα, από αντιεξουσιαστές, την τετάρτη 18 Μαρτίου 2015. Οι καταληψίες ζητούν μεταξύ άλλων την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών κρατουμένων της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", την κατάργηση των "αντιτρομοκρατικών" νόμων, αλλά και των φυλακών τύπου Γ'. (PHASMA/ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ) Ευρωκίνηση

Η ανακοίνωση αφορά  στη συνεχιζόμενη κατάληψη στη Νομική Σχολή και στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες βράδυ

Δεύτερη προειδοποίηση απευθύνει προς τις αστυνομικές αρχές ο προϊσταμένους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, σχετικά με τη συνεχιζόμενη κατάληψη της Νομικής Σχολής και τα χθεσινοβραδινά επεισόδια.

Φαίνεται από τη σχετική ανακοίνωση πως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, μόνο ικανοποιημένη δεν είναι από τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Αστυνομία.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Με αφορμή τα νεότερα επεισόδια που εκτυλίσσονται με επίκεντρο την κατάληψη της Νομικής, επαναλαμβάνουμε ότι η εισαγγελία Πρωτοδικών ενήργησε ήδη από την Κυριακή 15/3, ζητώντας το σχηματισμένο δικογραφίας και ασκώντας τη δέουσα ποινική δίωξη. Ζητήθηκε δε από τις αστυνομικές αρχές, αφενός η αποκάλυψη και η σύλληψη των δραστών στα πλαίσια του αυτοφώρου , αφετέρου η λήψη μέριμνας από τις αστυνομικές αρχές για την αποτροπή  νέων επεισοδίων. Σημειώνεται ότι στην ως άνω σχηματισθείσα το πρώτον από την Εισαγγελία δικογραφία συσχετίστηκε και η μήνυση των κοσμητόρων της Νομικής Σχολής κατά των καταληψιών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα