Χειροπέδες σε 14 ακόμα μέλη του καρτέλ της Φιλοθέης. Εντοπίστηκαν 986 ακόμα κιλά ηρωίνης σε έφοδο του Λιμενικού

Χειροπέδες σε 14 ακόμα μέλη του καρτέλ της Φιλοθέης. Εντοπίστηκαν 986 ακόμα κιλά ηρωίνης σε έφοδο του Λιμενικού
Πραγματοποιήθηκε, τις βραδινές ώρες της 12 Ιουνίου 2014, ευρείας κλίμακας επιχείρηση από στελέχη του Λιμενικού Σώματος β Ελληνικής Ακτοφυλακής,με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση ενός τόνου, εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων(1.133,420 κιλά) ηρωίνης, καθώς και τη σύλληψη μελών οργάνωσης παράνομης διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Στην επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη της Διοίκησης Ασφάλειας, του γραφείου Πληροφοριών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ., υπηρεσιακοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών (Κ-9) Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και η επιχειρησιακή ομάδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΥΝΑ/Α.Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,σε συνεργασία με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, του ομοσπονδιακού γραφείου στην Αθήνα της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής/ Τμήμα Ναρκωτικών και Όπλων. Συγκεκριμένα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολύωρη παρακολούθηση, διαπιστώθηκε η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε αποθήκη στην περιοχή Κορωπίου, όπου γινόταν η συσκευασία τους σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ειδικότερα, μετά από έρευνα που διεξήχθη στη συγκεκριμένη αποθήκη καθώς και σε ύποπτες οικίες των βορείων προαστίων, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) άτομα, εκ των οποίων πέντε (05) αλλοδαποί, πέντε (05) ημεδαποί και ένας (01) ανήλικος ημεδαπός. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τετρακόσιες σαράντα τρεις (443) πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους ενός τόνου και εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (1,133,420kgr), καθώς επίσης ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους πέντε γραμμαρίων και ενός δεκάτου (5,1gr). Επιπλέον, κατα Eurokinissi

Ακόμη 986 κιλά ηρωίνης του κυκλώματος εντόπισε το λιμενικό σε Κορωπί και Ελευσίνα. Δεκατέσσερις ακόμη συλλήψεις

Στη Βλήχα Ελευσίνας βρίσκεται το δεξαμενόπλοιο «NOOR ONE», σημαίας Τόγκο, που μετέφερε την ποσότητα «μαμούθ» ηρωίνης, δύο τόνων και 319 κιλών, η οποία εντοπίστηκε σε δύο επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ισάριθμες αποθήκες στο Κορωπί και σε έπαυλη στη Φιλοθέη.

Το πλοίο είναι τάνκερ, κατασκευής του 1963, και έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια εταιρεία ανήκει και από πού είχε ξεκινήσει, πριν φθάσει στην Ελευσίνα.

Η δεύτερη ποσότητα ηρωίνης, 986 κιλών και 600 γραμμαρίων, εντοπίστηκε τη νύχτα σε αποθήκη στο Κορωπί, στη θέση Λαμπρικά, σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη. Για την υπόθεση συνελήφθησαν 14 άτομα, μεταξύ των οποίων 10 αλλοδαποί μέλη του πληρώματος του πλοίου, στην πλειονότητά τους Τούρκοι υπήκοοι, και άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, μια γυναίκα και ένας άνδρας.

Η γυναίκα φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ ο άνδρας συλληφθείς που φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωϊνης. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, υπάρχει αλλοδαπός, οδηγός φορτηγού, το όχημα του οποίου είχε εντοπιστεί σε αποθήκη στο Σχιστό και πιθανόν με αυτό να είχε μεταφερθεί ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Η δε ηρωίνη φέρεται να είχε τοποθετηθεί στο φορτηγό κάτω από καύσιμη ύλη ΠΕΛΕΤ, πριν μεταφερθεί στην αποθήκη.

Όλοι οι συλληφθέντες κρατούνται στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά και αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στην Εισαγγελία Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη ποσότητα ηρωίνης, ενός τόνου, 133 κιλών και 420 γραμμαρίων, είχε εντοπιστεί και κατασχεθεί, στις 12 Ιουνίου, σε άλλη αποθήκη στο Κορωπί. Για την υπόθεση έχουν προφυλακισθεί έως τώρα εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε Τούρκοι υπήκοοι και ένας Αλβανός, και δύο Έλληνες, ο ένας εκ αυτών 40χρονος εφοπλιστής.

Στις 13:00, για την υπόθεση αναμένεται να κάνουν δηλώσεις ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Αθ. Αθανασόπουλος, και ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Ν. Λαγκαδιανός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα