Δείτε πώς δρούσε ο "ληστής των φούρνων"

Δείτε πώς δρούσε ο "ληστής των φούρνων"

Ο δράστης έμπαινε στα αρτοποιεία, φορώντας κράνος μοτοσυκλετιστή και γάντια, και προσποιούμενος ότι φέρει όπλο μέσα στο μπουφάν του, απειλούσε ιδιοκτήτες και υπαλλήλους και αποσπούσε χρηματικά ποσά-Στη δημοσιότητα βίντεο με τον τρόπο δράσης του

Στη δημοσιότητα δίνονται κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες, του 35χρονου που διέπραττε ληστείες σε αρτοποιεία και σε άλλα καταστήματα και συνελήφθη στις 22 Μαρτίου από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Πρόσθετα, η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιεύει και σχετικό βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο εμφαίνεται ο τρόπος και η μεθοδολογία δράσης του. Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της ληστείας κατά συρροή καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τα στοιχεία του και την φωτογραφία του μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας πατώντας ΕΔΩ

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις και την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμή της παρούσας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319306 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, μετά την καταγραφή περιπτώσεων ληστειών σε αρτοποιεία σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, συγκρότησε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό του δράστη.

Μετά από πολυήμερες έρευνες και αξιοποίηση όλων των προανακριτικών στοιχείων, επετεύχθη η ταυτοποίηση και η σύλληψη του, την στιγμή που κατόπτευε αρτοποιείο στο Περιστέρι.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 35χρονος κινείτο με μοτοσυκλέτα, με καλυμμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας και εντόπιζε-στοχοποιούσε αρτοποιεία και άλλα καταστήματα. Ακολούθως, εισέρχονταν σε αυτά, φορώντας κράνος μοτοσυκλετιστή και γάντια, και προσποιούμενος ότι φέρει όπλο μέσα στο μπουφάν του, απειλούσε ιδιοκτήτες και υπαλλήλους και αποσπούσε χρηματικά ποσά.

Από την έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το κράνος καθώς και ρούχα που έφερε κατά τη διάρκεια των ληστειών. Επιπλέον, κατασχέθηκε και η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί από τον περασμένο Οκτώβριο, 15 περιπτώσεις ληστειών και έξι απόπειρες, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω, Πετρούπολη, Περιστέρι και Χαϊδάρι).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία

ADVERTISING

SHARE: