Διακινούσαν κάνναβη και κοκαΐνη σε Αθήνα και Λέσβο

Διακινούσαν κάνναβη και κοκαΐνη σε Αθήνα και Λέσβο

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών σε Αθήνα και Λέσβο

Εξαρθρώθηκε, από την Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας αλλά και στην αποστολή ποσοτήτων ναρκωτικών στη νησιωτική χώρα.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο της δράσης της για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων διακίνησης ναρκωτικών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και διασταύρωση στοιχείων πιστοποίησε τη δράση εγκληματικού κυκλώματος στη διακίνηση ναρκωτικών, ταυτοποίησε τα μέλη του καθώς και τους ρόλους τους, ενώ εντοπίσθηκαν και οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης των ναρκωτικών.

Κατόπιν όλων αυτών, το απόγευμα του Σαββάτου, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 6 μέλη της σπείρας, όλοι Αλβανοί, εκ των οποίων 5 άνδρες και μία γυναίκα.

Σε έρευνα σε δύο οικίες στον Πειραιά, οι οποίες χρησιμοποιούντο ως αποθηκευτικοί χώροι της οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης. Όπως διαπιστώθηκε μέρος της κατασχεθείσας ποσότητας κάνναβης την πρόοριζαν για διακίνηση στο νησί της Λέσβου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως προέκυψε από την μέχρι στιγμής έρευνα, η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση έχει διενεργήσει τουλάχιστον 80 πράξεις διακίνησης.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για αδικήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί ναρκωτικών.

Από τις έρευνα στις οικίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 15.810 γραμμαρίων, 38 γραμμάρια κοκαΐνης, 2.040 ευρώ και 80 δολάρια ΗΠΑ, δύο αυτοκίνητα, μία μοτοσυκλέτα, δύο ζυγαριές ακριβείας και 13 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Διακινούσαν κάνναβη και κοκαΐνη σε Αθήνα και Λέσβο
SHARE: