Δίκη Χρυσή Αυγής. Μελαχρινόπουλος: Ήθελαν να σκοτώσουν τον Παύλο

Δίκη Χρυσή Αυγής. Μελαχρινόπουλος: Ήθελαν να σκοτώσουν τον Παύλο
Δίκη της "Χρυσής Αυγής" στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015. Κατάθεση του μάρτυρα Δημήτρη Μελαχρινόπουλου. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Η πρώτη αναλυτική κατάθεση για το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου και τα όσα έλαβαν χώρα πριν και κατά τη διάρκεια της δολοφονίας Φύσσα, δόθηκε για πρώτη φορά σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

“Ήθελαν να σκοτώσουν τον Παύλο…εγώ έκανα εκείνο το βράδυ την αναγνώριση του δολοφόνου, είχα επάνω μου τα αίματα του φίλου μου”. Με αυτά τα λόγια ο Δ. Μελαχρινόπουλος ξεκίνησε να περιγράφει τα όσα συνέβησαν το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

Εμφανώς συγκινημένος ο αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε: “όταν ήρθε το ασθενοφόρο, ο Παύλος ήταν πια βαρύς, είχε καταρρεύσει. Βοήθησα τους τραυματιοφορείς να σηκώσουν τον φίλο μου”.

Στο δικαστήριο κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι: “Δρούνε με στρατιωτικούς όρους. Μόνο με εντολές. Υπάρχει ιεραρχική δομή. Τα τάγματα εφόδου δρούνε συντεταγμένα μετά από εντολές. Κι εκείνο το βράδυ αυτοί που χτυπούσαν τον Παύλο ήταν σαν να έκαναν ένα κλοιό γύρω του, να ετοίμαζαν τον χώρο για τον Ρουπακιά”.

Πρ: Σε βάρος ποιών στρέφονται τα τάγματα εφόδων;

Μαρτ.: Σε όσους είναι εναντίον στα πιστεύω τους, σε βάρος αλλοδαπών και αντιφασιστών ακόμα και σεξιστικοί είναι οι λόγοι των επιθέσεων τους. Την ώρα της δολοφονίας του Παύλου από τον Ρουπακιά, οι άλλοι χτυπούσαν τα πόδια τους κάτω για να τον εμψυχώνουν.

Πρ.: Τι ξέρετε για τα περιστατικά; Υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις που έχετε δώσει.

Μαρτ.: Ήμουν σπίτι, μου τηλεφώνησε ένας κοινός φίλος και μου είπε ότι ήταν σε μια καφετέρια με φίλους. Πήγα, συνολικά ήμαστε γύρω στα δέκα άτομα. Παρακολουθήσαμε τον αγώνα, αλλά στο ημίχρονο μου είπε ο Σειρλής ότι πήρε τηλέφωνο ο Παύλος  να πάμε να δούμε τον υπόλοιπο αγώνα εκεί που ήταν αυτός, στην καφετέρια Κοράλι. Φύγαμε οι οκτώ …με αμάξια .Η απόσταση ήταν πολύ μικρή…διακόσια -τριακόσια μέτρα. Φτάσαμε στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου. Ήταν γεμάτο το μαγαζί. Μπαίνοντας στην καφετέρια ήταν ένας ψηλός που μετά κατάλαβα ότι ήταν ο Μιχάλαρος (κατηγορούμενος) , είχε πολύ κοντό μαλλί, σωματώδης με μαύρα ρούχα,μπορεί να φορούσε και παντελόνι παραλλαγής. Τον αναγνώρισα μετά από φωτογραφίες που μου επέδειξαν.

Μέσα στην καφετέρια ήταν δύο τύποι που μας κοίταζαν περίεργα,πολύ έντονα. Λέω του Παύλου “γιατί αγριοκοιτάνε αυτοί; Έγινε κάτι;”. Όχι μου λέει απλά είχε γίνει ένας σχολιασμός, γιατί ο ένας φορούσε την μπλούζα ανάποδα. Αυτοί οι δύο όλη την ώρα ασχολιόντουσαν με τα κινητά τους. Έφυγαν μετά τη λήξη του αγώνα.

Πρ.: Χαρακτηριστικά συγκρατήσατε;

Μαρ: Είχαν σχεδόν ξυρισμένα κεφάλια, με μαύρα ρούχα. Ο ένας ήταν σίγουρα ο Άγγος , (κατηγορούμενος), τον αναγνώρισα και από φωτογραφία που μου έδειξαν στην ανάκριση

Πρ: Με τα κινητά τι έκαναν, μιλούσαν;

Μαρ.: Μηνύματα πρέπει να έστελναν  …όταν βγήκαμε εκεί που είχαμε παρκάρει είδα 4-5 στη μέςη του δρόμου κι άλλους τόσους ψιλοκρυμμένους στα πεζοδρόμια…Ο ένας κρατούσε ένα καδρόνι , ο άλλος ένα στιλιάρι κι ένας ακόμα τον είδα που έβαζε σιδηρογροθιά. Είχαν μαύρες μπλούζες και παντελόνια παραλλαγής…

Πρ: Το τι κρατούσαν ήταν σημαντική εικόνα για σας; σας έκανε να φοβηθείτε;

Μαρ: Ναι, κατάλαβα ότι χωρίς να υπάρχει λόγος ήθελαν  να μας κάνουν κακό.

Πρ: Γιατί δεν τα είπατε στην πρώτη σας κατάθεση ;

Μαρ: Είχα μεγάλη ψυχολογική φόρτιση …ήμουν  σε πολύ κακή κατάσταση …κράτησα την ουσία ότι είχε δολοφονηθεί ο φίλος μου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε για την επίθεση που δέχθηκαν: “Πήγαμε να περάσουμε απέναντι και ξαφνικά ακούμε ένα ποδοβολητό, οχλαγωγία και βλέπουμε πίσω γύρω στα 30 με 40 άτομα μας βρίζαν φώναζαν “ελάτε εδώ κότες θα σας γαμ…, θα σας σκοτώσουμε” , ένιωσα ότι μας έκαναν ψυχολογικό πόλεμο. Κάποια κράταγαν κράνη  στα χέρια του φοράγαν οι περισσότερα ρούχα παραλλαγής και άρβυλα .Ο Παύλος είπε στα κορίτσια να φύγουν για το σπίτι  και βλέπουμε να έρχονται καταπάνω μας …ήμαστε οκτώ…μας λέει ο Παύλος ” τρέχτε” αρχίζουμε και τρέχουμε , κάποιοι έστριψαν σε ‘έναν δρόμο, βλέπω κοιτάζοντας πίσω να επιτίθενται 5- 6 στον Παύλο και να τον χτυπάνε κι ένας άλλος τον φίλο μας τον Ηλία να του κολλάει το κεφάλι στην τζαμαρία. Γύρισα  να βοηθήσω για να μην φάνε τους φίλους μου και δέχομαι πισώπλατο χτύπημα … δεν είδα καν ποιός με χτύπηςε …οι άλλοι μαυροφορεμένοι είχαν έντονο ποδοβολητό λες και τους εμψύχωναν …Σηκώθηκα πάνω και βλέπω το αμάξι να κατευθύνεται ανάποδα , το άφησε εκεί που ήμαστε βγήκε από το αμάξι και πήγε κατευθείαν στον Παύλο. Δεν είδα ότι κρατούσε κάτι. Οι άλλοι τον χτυπούσαν ,έκαναν χώρο στον Ρουπαικά για να αποδυναμώσουν τον Παύλο να πάει αυτός να τον χτυπήσει …σαν να έκαναν ένα κλοιό για να μην πάει κανείς να βοηθήσει τον Παύλο.

Συν.πολ.αγ: Τα γέλια των κατηγορουμένων θα έπρεπε να λείπουν

Πρ : Οι κατηγορούμενοι οφείλουν να ακούν τι λένε οι μάρτυρες

Μαρτ: Πλησιάζει ο Ρουπακιάς ,σχεδόν έπεσε πάνω του έκανε δυο φορές μια κίνηση με το χέρι του κι έφυγε μετά κατάλαβα ότι είχε μαχαιρώσει τον Παύλο …δεν υπήρξε μεταξύ τους συμπλοκή του επιτέθηκε κατευθείαν

Πρ : δεν μπορούσατε να κάνετε κάτι να βοηθήσετε;

Μαρ:  Ήταν τόσο γρήγορο που δεν κατάλαβα τι είχε συμβεί…ήμουν πολύ σοκαρισμένος…όλα διήρκεσαν δύο -τρία λεπτά….άκουσα μια κραυγή του Παύλου  ….ήρθε περιπολικό και αστυνομικοί του ΔΙΑΣ …την ώρα που ο Ρουπακιάς προσπαθούσε να φύγει έρχεται ο Παύλος προς το μέρος μου και λέει “αυτός μου το έκανε” , μια γυναίκα αστυνομικός σήκωσε το όπλο  και λέει  ε, όχι ρε παιδιά και μαχαίρι.

Πολ.αγ. (Δαιμαρτύρεται): ακούμε για κοσερβοκούτια εδώ όσην ώρα καταθέτει ο μάρτυρας

Μαρτ: Εγω μετά δεν ασχολήθηκα με τίποτε, παρά με τον φίλο μου  …του έδωσα ένα μπουκάλι νερό αλλά το έφτυσε…τότε κατέρρευσε…ήρθε και η Χρύσα ψάχναμε  τρόπο να τον πάμε νοσοκομείο…Σταματάγαμε αμάξια …πέραςε μια γυναίκα που μας είπε ότι ήταν νοσηλεύτρια ,του πήρε τον σφυγμό και μας είπε γρήγορα ασθενοφόρο…ο Παύλος είχε ασπρίσει ολόκληρος …το ασθενοφόρο έκανε κανένα μισάωρο να έρθει. Όταν πήγαν να τον πάρουν οι τραυματιοφορείς ήταν βαρύς τον σήκωσα μαζί τους…είχε έρθει ήδη και ο πατέρας του Παύλου. Εγώ΄ έκανα  την αναγνώριση του Ρουπακιά εκείνη την ημέρα.

Πρ : Γιατί ο Ρουπακιάς δεν ήρθε προς εσάς ;

Μαρ: Γιατί πιθανότατα ήθελαν να σκοτώσουν τον Παύλο…

Πρ: Ξέρετε αν ο Ρουπακιάς υπήρξε μέλος της ΧΑ ;

Μαρτ: Πριν δεν το ήξερα ,το έμαθα από τον Τύπο… είδα και φωτογραφίες του από συναντήσεις…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα