Δίκη Χρυσής Αυγής: Αιγύπτιος αναγνώρισε τον Πανταζή

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αιγύπτιος αναγνώρισε τον Πανταζή

Υποστήριξε πως συμμετείχε στην επίθεση σε βάρος του σπιτιού του στο Πέραμα τον Ιούνιο του 2012.

Τον κατηγορούμενο Αναστάσιο Πανταζή αναγνώρισε ως ένα από τα άτομα που συμμετείχε στην επίθεση στο σπίτι των Αιγύπτιων ψαράδων τον Ιούνιο του 2012, ο Σαάντ Αμπού Χαμάντ.

Για δεύτερη ημέρα ο μάρτυρας κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής και αυτή τη φορά αναγνώρισε “σε ποσοστό 90%”, όταν του ζητήθηκε, τον κατηγορούμενο Πανταζή που εμφανίζεται να διετέλεσε πυρηνάρχης της ΧΑ στο Πέραμα. Όταν ρωτήθηκε γιατί νωρίτερα δεν είχε προχωρήσει σε αναγνώριση είπε ότι φοβόταν. “Είδα έναν στο παράθυρο,  είχε μαύρα μαλλιά και λίγο μούσι ήταν μελαχρινός, μέτριος στο ύψος και το βάρος. Άμα τον δω μπορεί να τον γνωρίσω . Είχε γεμάτα μάγουλα. Φορούσε μαύρη μπλούζα και παντελόνι. Τον είδα από τη μέση και πάνω” είπε ο Αιγύπτιος ψαράς.

Πρόεδρος: Μπορείτε να τον αναγνωρίσετε;

Μάρτυρας: Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Ήταν ψηλός και αδύνατος. Είχε ιδιαίτερο κούρεμα.

Πρόεδρος: Σηκωθείτε οι κατηγορούμενοι, μετακινηθείτε, ανακατευτείτε. (Προς μάρτυρα:) Κοιτάξτε τους κατηγορούμενους και πείτε μας  αν αναγνωρίζετε κάποιον απ αυτούς που είδατε στο σπίτι σας εκείνο το βράδυ.

Μάρτυρας: Είμαι σίγουρος ότι είναι αυτός που τραβούσε το παράθυρο ( σ.σ. δείχνει τον κατηγορούμενο Πανταζή)

Πρόεδρος: Δεν έχετε  κάποια αμφιβολία;

Μάρτυρας: Οχι. Είμαι 90% σίγουρος.

Πρόεδρος: Είχατε πει πως δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε κανέναν και τώρα το κάνετε τι άλλαξε ;

Μάρτυρας: φοβόμουν …..Είπα στον εαυτό μου πρέπει να καταθέσεις τι έγινε ,  να πεις την αλήθεια για να μην ξανάρθουν . Τα αδέλφια μου είδαν πιο πολλά από εμένα (…) Ήξερα αλλά δεν ήθελα να πω από  το φόβο μου…

Πρόεδρος: Τώρα δεν φοβάστε;

Μάρτυρας: Φοβάμαι… Όμως, όποιος έχει κάνει κάτι πρέπει να τιμωρηθεί γι αυτό που έκανε. (….)Αν συνεχίσουν ετσι θα τα μαζέψω  και θα φύγω.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο μάρτυρας υποστήριξε πως την επόμενη της επίθεσης δικηγόρος τηλεφώνησε στον αδελφό του και προσπάθησε να τον πείσει να κλείσει την υπόθεση προσφέροντας του χρήματα. “Του τηλεφώνησε και του είπε  να τα βρούμε, να σας δώσουμε λεφτά και να πεις ότι δεν γνωρίζεις κανένα” είπε και πρόσθεσε “ο αδελφός μου του απάντησε “κάτσε να δούμε τι θα κάνει το παιδί (ο φίλος τους που νοσηλευόταν)αν θα γίνει καλά, αν θα πεθάνει και θα δούμε …και μετά ο δικηγόρος  δεν ξαναπήρε τηλέφωνο” .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα