Δίκη Χρυσής Αυγής: Ήταν τάγματα εφόδου. Τους περικύκλωσαν και άρχισαν να τους χτυπούν

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ήταν τάγματα εφόδου. Τους περικύκλωσαν και άρχισαν να τους χτυπούν

Ξεκίνησε η κατάθεση του τρίτου θύματος στην επίθεση των μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα ο οποίος είχε δεχθεί χτυπήματα στην πλάτη από τους δράστες. Απαθέστατη χαρακτήρισε τη στάση της αστυνομίας

Ίδια χαρακτηριστικά στην επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και στο δολοφονικό χτύπημα κατά το Παύλου Φύσσα, περιστατικά που σημειώθηκαν με λίγες ημέρες διαφορά το Σεπτέμβριο του 2013, “είδε” το τρίτο θύμα, Δημ. Διαμαντάκης, που κατέθεσε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας, υπάλληλος στον χώρο του μετάλλου, είχε δεχθεί χτυπήματα στην πλάτη από τους δράστες. Μάλιστα αφού περιέγραψε τον τρόπο της επίθεση, υποστήριξε πως αντίστοιχα λειτούργησαν και στο χτύπημα κατά της παρέας του Π. Φύσσα, καθώς “έκλεισαν, κύκλωσαν τα παιδιά και επιτέθηκαν”.

Όπως ανέφερε, συνάντησε τα υπόλοιπα μέλη του ΠΑΜΕ έξω από την πύλη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης για να κάνουν αφισοκόλληση ενόψει του φεστιβάλ του κόμματος. Έκανε λόγο για δύο ομάδες των περίπου 25 ατόμων, χαρακτηρίζοντάς τες “τάγματα εφόδου”, οι οποίες τους περικύκλωσαν και στη συνέχεια άρχισαν να τους χτυπούν. “Όταν είδα τον Σωτήρη (σ.σ. Πουλικόγιαννη) χτυπημένο κάτω, νόμιζα πως “πέτυχαν” τον στόχο τους”.

Παράλληλα, ο μάρτυρας επανέλαβε όπως και οι προηγούμενοι δύο, ότι “η δολοφονική επίθεση” της Χρυσής Αυγής είχε στόχο “να εξυπηρετήσει άλλα συμφέροντα”, ενώ για τη στάση της αστυνομίας ανέφερε ότι ήταν απαθέστατη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα