Δίκη για επίθεση χρυσαυγίτη: Κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών στον 23χρονο, που μαχαίρωσε μαθητή

ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΑΓΙΑΣΜΟ ΑΡΧΙΣΕ Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ /  ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΓΚΡΑΒΑΣ - ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ( ΚΑΘΡΕΦΤΗ ) ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ.     EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΑΓΙΑΣΜΟ ΑΡΧΙΣΕ Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ / ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΓΚΡΑΒΑΣ - ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ( ΚΑΘΡΕΦΤΗ ) ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ. EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ EUROKINISSI

Δεν έγινε δεκτή η πρόταση του εισαγγελέα για μετατροπή του κατηγορητηρίου του 23χρονου, που μαχαίρωσε μαθητή έξω από σχολείο. Ανακοινώθηκε η ποινή. Αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά. Δάκρυα και λυγμοί από τη μητέρα και την κοπέλα του δράστη

Την ενοχή του 23χρονου κατηγορουμένου φερόμενου ως χρυσαυγίτη Γ. Αποστολόπουλου, για την επίθεση σε βάρος μαθητή, έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο, τον Ιανουάριο του 2013, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Στον 23χρονο, επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών συνολικά για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Το δικαστήριο, τον έκρινε ένοχο για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 17χρονου μαθητή του 3ου Λυκείου Π. Φαλήρου.

Τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο και η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία 5-2.

Του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας γι' αυτό και του επιβλήθηκε ποινή 10 ετών, που είναι και η μικρότερη δυνατή για τέτοιο αδίκημα.

Ο 23χρονος, Θα οδηγηθεί στη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η έφεση καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν θα έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Μετά την απόφαση ο εισαγγελέας πρότεινε να ανασταλεί η εκτέλεση μέχρι την έφεση, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Η μητέρα και η κοπέλα του δράστη, ξέσπασαν σε λυγμούς, με την ανακοίνωση της απόφασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αποστολόπουλος, κατηγορείται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, Χρυσή Αυγή.

Έρευνα για το ρόλο της κοπέλας του δράστη

Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της νεαρής φίλης του Γιώργου Αποστολόπουλου που καταδικάστηκε πριν λίγο για την επίθεση σε βάρος μαθητή στο Παλαιό Φάληρο, θα ερευνήσει η Εισαγγελία.

Με απόφαση του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο διέταξε την αποστολή του φακέλου της δικογραφίας για τον σοβαρό τραυματισμό του μαθητή, στην Εισαγγελία με την εντολή να ερευνηθεί ενδεχόμενη ποινική εμπλοκή της φίλης του καταδικασθέντος 23χρονου και συμμαθήτριας του θύματος.

Οι δικαστές έλαβαν την συγκεκριμένη απόφαση καθώς από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου του 23χρονου προέκυψαν στοιχεία , που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, από μηνύματα που αντάλλαξε το ζευγάρι πριν το περιστατικό, τα οποία κρίθηκε ότι πρέπει να ερευνηθούν όσον αφορά τον ρόλο της μαθήτριας στην όλη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο καταδίκασε τον Αποστολόπουλο σε κάθειρξη 10 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του μαθητή. Με την απόφαση του δικαστηρίου ο 23χρονος θα οδηγηθεί στην φυλακή καθώς δεν δόθηκε ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεσή του.

Η πρόταση του εισαγγελέα

Να σημειώσουμε ότι δεν έγινε δεκτή η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας για μετατροπή του κατηγορητηρίου σε ευνοϊκότερη κατηγορία και το δικαστήριο επέμεινε να δικάσει βάσει του κατηγορητηρίου.

Η εισαγγελική λειτουργός είχε ζητήσει από τους δικαστές του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου να κηρύξουν ένοχο τον κατηγορούμενο για την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο όπως έχει εισαχθεί κατά το παραπεμπτικό βούλευμα.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία περιλαμβάνεται σε αυτές που ερευνούν οι εφέτες ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου για εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής, αν και ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνείται κάθε σχέση του με το κόμμα.

Κατά την εισαγγελέα κ. Κοσμά, "αν ο κατηγορούμενος ήθελε να σκοτώσει τον ανήλικο μαθητή θα τον χτύπαγε στη πλάτη, την καρδιά ή την κοιλιά. Θα έπρεπε να είχε οργανώσει διαφορετικά την επίθεσή του για να έχει εξασφαλισμένο αποτέλεσμα". Τόνισε επίσης πως το βαρύ χτύπημα στο λαιμό που είχε δεχθεί ο μαθητής "ήταν επικίνδυνο μεν αλλά απείχε από την καρωτίδα. Δεν υπήρχε τρώση και δεν θα μπορούσε να επιφέρει το θάνατο".

Σύμφωνα με την εισήγηση της εισαγγελέως στην πράξη του κατηγορουμένου "δεν υπήρχε ενδεχόμενος δόλος καθώς στόχος του ήταν το πρόσωπο του θύματος".

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε "προδήλως αναληθή" τον υπερασπιστικό ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι βρισκόταν σε άμυνα καθώς το θύμα είχε πάρει μία πέτρα για να τον χτυπήσει: "Είναι άξιο απορίας" τόνισε η κ. Κοσμά "γιατί ο μαθητής δεν αμύνθηκε με την πέτρα που υποτίθεται ότι κρατούσε, ενώ στην πραγματικότητα ο δράστης τον έσφαζε. Θα πρέπει να είχε ακινητοποιηθεί και να βρισκόταν υπό την απόλυτη εξουσία του". Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο 23χρονος "έχει καταστεί αναξιόπιστος από την αρχή αφού είχε αρνηθεί την πράξη του και είχε υποστηρίξει ότι την ώρα της επίθεσης ήταν στη σχολή του".

Τέλος, αναφερόμενη σε μηνύματα που είχε στείλει πριν την επίθεση από το κινητό τηλέφωνό του ο κατηγορούμενος στην φίλη του και συμμαθήτρια του θύματος στα οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "θα κανονίσει" τον μαθητή, η εισαγγελέας τόνισε πως ο 23χρονος "δεν δικαιολόγησε πειστικά ότι δεν έστησε ενέδρα στο θύμα".

SHARE:

24Media Network