Δίκη Καλλίτση – Χριστοπούλου: Ένοχοι και οι τρεις κατηγορούμενοι

Δίκη Καλλίτση – Χριστοπούλου: Ένοχοι και οι τρεις κατηγορούμενοι
NDP Photos

Την καταδίκη των τριών κατηγορούμενων για την επίθεση σε βάρος του κομμωτή των διασήμων, Παν. Καλλίτση, και της πρώην συζύγου του, Έλενας Χριστοπούλου, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Τίτλοι τέλους για την πολύκροτη υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του κομμωτή των διασήμων, Παν. Καλλίτση, και της πρώην συζύγου του, Έλενας Χριστοπούλου, έβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, κηρύσσοντας ένοχους τους κατηγορούμενους.

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι κατέληξαν στην ενοχή και των τριών ανδρών που κατηγορούνται για τη ληστεία στο γκαράζ του σπιτιού τους το 2016, η οποία οδήγησε στον βαρύ τραυματισμό του Παν. Καλλίτση, που υπήρξε αποδέκτης πυροβολισμών. Το δικαστήριο, καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 41 ετών (εκτιτέα τα 25) το βασικό κατηγορούμενο, ο οποίος τέλεσε τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της απόπειρας ληστείας και της οπλοχρησίας, ενώ ήταν εξοδούχος από τις φυλακές Αγυιάς Χανίων. Μάλιστα, η ποινή του δεν συγχωνεύθηκε, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο, ο νόμος Παρασκευόπουλου προβλέπει για εγκλήματα που τελέστηκαν σε άδεια από τις φυλακές ότι οι ποινές δεν μπορούν να συγχωνευτούν.

Παράλληλα, ποινή κάθειρξη 14 χρόνων επιβλήθηκε στον Ιρακινό κατηγορούμενο για τις πράξεις της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της απόπειρα ληστείας, ενώ ως παρεπόμενη ποινή αποφασίστηκε η απέλασή του από τη χώρα μετά την έκτιση της ποινή του. Ο πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε σε ποι ή κάθειρξης 10 ετών για απόπειρα ληστείας.

Σε δηλώσεις προχώρησε μετά την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας ο Παν. Καλλίτσης, ο οποίος μίλησε για την ηθική του δικαίωση: «Νιώθω δικαιωμένος ηθικά μέσα μου έκλεισε η υπόθεση. Προσδοκώ στη λύτρωσή τους και όχι την καταστροφή τους. Κατάλαβα πως είναι και αυτοί άνθρωποι που επέλαξαν να κάνουν κάτι το οποίο δεν είναι σωστό. Δεν θέλω το κακό κανενός».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του βασικού κατηγορούμενου, Σπ. Ρομποτής, υποστήριξε πως θα υπάρξει προσφυγή προς τον Άρειο Πάγο: «Η απόφαση σφάλει ως προς τη συγχωνεύση. Το δικαστήριο απέφυγε να επιβάλλει μια συνολική ποινή κατ’ εφαρμογή του νόμου Παρασκευόπουλου. Για τον εντολέα μου η δικαστική περιπέτεια συνεχίζεται. Θα προσφύγουμε στον Άρειο Πάγο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα