Δίκη Λιγνάδη: Η εξέταση μάρτυρα – “κλειδί” για τον βιασμό στην Επίδαυρο

Δίκη Λιγνάδη: Η εξέταση μάρτυρα – “κλειδί” για τον βιασμό στην Επίδαυρο
Ο Δημήτρης Λιγνάδης eurokinissi

Με την εξέταση φίλου του δεύτερου καταγγέλλοντος για βιασμό, συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Το «σφυροκόπημα» της υπεράσπισης αναμένεται να δεχθεί ο φίλος του δεύτερου καταγγέλλοντα για βιασμό σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς σήμερα συνεδριάζει εκ νέου μετά την πασχαλινή περίοδο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Σειρά έχει ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος αναμένεται να εξετάσει ενδελεχώς τον μάρτυρα. Άλλωστε, ο συγκεκριμένος κατά την προηγούμενη δικάσιμο είχε προσκομίσει στο δικαστήριο συνολικά έξι φωτογραφίες που όπως ειπώθηκε, αποτυπώνουν στιγμιότυπα από το ταξίδι στην Επίδαυρο το 2015, κατά το οποίο ο Δημήτρης Λιγνάδης φέρεται να βίασε έναν από τους καταγγέλλοντες. Μία εξ αυτών μάλιστα, φαίνεται να έχει ληφθεί την ημέρα που οι τρεις τους έφτασαν στο ξενοδοχείο και να απεικονίζει τον κατηγορούμενο.

Το υλικό θεωρήθηκε ιδιαίτερης σημασίας, αφού ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ισχυρίζεται πως ουδέποτε πραγματοποιήθηκε τέτοιο ταξίδι, ούτε τέλεσε κάποια αξιόποινη πράξη σε βάρος του ανήλικου τότε αγοριού. Για το λόγο αυτό η υπεράσπιση του Δημ. Λιγνάδη δεν αποκλείεται να επιμείνει στο φωτογραφικό υλικό, προκειμένου να δημιουργηθούν αμφιβολίες ως προς την προσέλευση του ή και τη χρονική περίοδο κατά την οποία τραβήχτηκαν.

Από την πλευρά του, ο μάρτυρας και συμμαθητής του καταγγέλλοντα που έχει καταθέσει πως κι εκείνος συμμετείχε στο περιβόητο ταξίδι στην Επίδαυρο, υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει από τον καταγγέλλοντα να του κάνει σεξουαλικές πράξεις. «Μια φορά μπροστά μου του είχε ζητήσει να του κάνει στοματικό. Αυτή η πράξη δε έγινε τελικά μπροστά μου γιατί εκείνος αρνήθηκε. Αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν απλά ένας σκηνοθέτης στο θέατρο αλλά και σκηνοθέτης στη ζωή του” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε τόσο στο επίμαχο ταξίδι όσο και στην ώρα του καταγγελλόμενου βιασμού. Όπως κατέθεσε, ο κατηγορούμενος αφού ο φίλος του είχε πάει για ύπνο, έφυγε νωρίς από το μπαλκόνι όπου κάθονταν οι δύο τους. Πρόσθεσε πως δεν αντελήφθη κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά του Δημ. Λιγναδη, παρά μόνο είδε το φίλο του κάπως στεναχωρημένο το επόμενο πρωί, αλλά το απέδωσε στο ότι τελειώνει η εκδρομή τους. Ανέφερε ότι άκουσε για πρώτη φορά την διήγηση του φίλου του για τον βιασμό τον Φεβρουάριο του 2021.

Πολιτική αγωγή: Τον Ιανουάριο του 2021 ξεκίνησε ένα μεγάλο σούσουρο στα ΜΜΕ για τον κατηγορούμενο. Το είχατε δει; Μιλήσατε τότε με κάποιον από εκείνη τη παρέα του 2015;

Μάρτυρας: Ήρθε σε επαφή ο καταγγέλλων τότε μαζί μου. Βρεθήκαμε από κοντά και μου είπε τι συνέβη στην Επίδαυρο.

Πολιτική αγωγή: Ήταν ψύχραιμος όταν σας έλεγε για το γεγονός;

Μάρτυρας: Έτρεμε ολόκληρος. Σοκαρίστηκα. Είδα τα μάτια του, τον πίστεψα. Δε θα ερχόταν κάποιος άκυρος να μου το πει αυτό. Ήρθε ένας άνθρωπος και μου είπε την ιστορία του. Όταν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο, δε βγαίνεις έξω και να το φωνάζεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα