Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Η ώρα της απολογίας

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Η ώρα της απολογίας
Ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό 12χρονης eurokinissi

Απολογείται σήμερα ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας, που κατηγορείται για τον βιασμό και την αποπλάνηση μιας αθλήτριάς του, μόλις 12 ετών.

Το τελευταίο στάδιο της αποδεικτικής διαδικασίας, αυτό της απολογίας, πρόκειται να ξεκινήσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου εκδικάζεται η πρώτη υπόθεση του κινήματος #metoo που έφτασε στην ελληνική Δικαιοσύνη, μέσω της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου.

Ο προπονητής της ιστιοπλοΐας ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε και αποπλάνησε μία αθλήτρια του, ηλικίας μόλις 12 ετών, αναμένεται να εκθέσει στο δικαστήριο τους δικούς του ισχυρισμούς γύρω από το κατηγορητήριο και τις καταγγελίας της 21χρονης σήμερα κοπέλας.

Από την αρχή άλλωστε της ακροαματικής διαδικασίας, ο 39χρονος σήμερα κατηγορούμενος έχει αρνηθεί την ενοχή του: «Για την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας».

Αλλά και ενώπιον της ανακρίτριας, η οποία μετά την απολογία του τον είχε κρίνει προσωρινά κρατούμενο, ο κατηγορούμενος δέχθηκε τις δύο κακουργηματικές κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί, αυτή της γενετήσιας πράξης με ανήλικο και της κατάχρησης ανηλίκου, ενώ αρνήθηκε πλήρως το κακούργημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

Ο προπονητής τόνισε ότι η σεξουαλική επαφή ήταν αποτέλεσμα συναίνεσης του 12χρονου παιδιού, και ουδέποτε άσκησε βία σε βάρος του. Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως όταν συνέβη αυτό το 2012 ήδη συζητούσαν το γάμο. «Ο πατέρας της δεν είχε καταλάβει και δε γνώριζε τίποτα για την ερωτική σχέση και απ’ όσο μου είχε πει εκείνη δεν είμαι σίγουρος, αν η μητέρα της ήξερε σε ποιο στάδιο είχε φτάσει η σχέση μας, το μόνο που ξέρω είναι ότι την άφηναν και έβγαινε μαζί μου, όχι με την ιδιότητα του προπονητή, αυτό γινόταν απογευματινές ώρες μέχρι τις εννιά το βράδυ» είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, η καταγγέλλουσα που έχει ήδη καταθέσει στη δίκη δύο φορές, έχει επιμείνει ότι τελέστηκε το αδίκημα του βιασμού, καθώς η ίδια ουδέποτε συναίνεσε, αλλά δέχθηκε απειλές και πιέσεις, οι οποίες ήταν ικανές -όπως φέρεται να είπε- να κάμψουν κάθε άμυνα της.

Αμέσως μετά την απολογία του 39χρονου θα ακολουθήσει η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, Χάρη Μαρκαντωνάκη, επί της ενοχής ή μη του κατηγορούμενου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα