Δίκης Χρυσής Αυγής: Αποχώρησε η πολιτική αγωγή

Δίκης Χρυσής Αυγής: Αποχώρησε η πολιτική αγωγή
Δίκη της "Χρυσής Αυγής" στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015. Στιγμιότυπο από την κατάθεση της Δήμητρας Ζώρζου. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Οι βαρύτατες καταγγελίες περί ύβρεων και βίας από συνήγορο υπεράσπισης, οδήγησε στην απόφαση των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής να αποχωρήσουν από τη διαδικασία

Οι βαρύτατες καταγγελίες περί ύβρεων και βίας από συνήγορο υπεράσπισης, οδήγησε στην απόφαση των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής να αποχωρήσουν από τη διαδικασία.

Είχε προηγηθεί η θέλησή τους να προχωρήσουν σε δήλωση προς το δικαστήριο με την πρόεδρο της έδρας να αντιδρά και να μην καταγράφει την καταγγελία στα πρακτικά.

“Η δίκη διεξάγεται σε συνθήκες  τραμπουκισμού και τρομοκρατίας” είπαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής λίγο πριν αποχωρήσουν από τη δικαστική αίθουσα, ενώ η Μαρία Λεπενιώτη τους επεσήμανε  ότι δεν αργεί η αποφυλάκιση του Γ. Ρουπακιά λόγω λήξης του 18μηνου της προσωρινής του κράτησης.

Πολιτική Αγωγή: Να κάνουμε μια δήλωση.

Πρόεδρος : Για ποιο λόγο;

Π.Α. Γιατί πρέπει . Αφορά περιστατικό βίας

Πρόεδρος: Αν αναφέρεστε σε περιστατικό που έγινε εκτός του δικαστηρίου δεν θα καταχωρηθεί.

Π.Α. Αφορά γεγονός για το οποίο θα υπάρξει απόφαση της πολιτικής αγωγής και πρέπει να το εξηγήσω. Το νέο αυτής της ημέρας ήταν η κατάθεση της κ. Καραγιαννίδου που ήταν ποταμός. Παρόλα ταύτα συνέβη ένα βίαιο, θλιβερό περιστατικό δίπλα στο δικαστήριο . Ένα περιστατικό ξυλοδαρμού και προπηλακισμού σε βάρος Γερμανού πολίτη και κυρίας που είναι στο κοινό η οποία σφαλιαρίστηκε από τον γνωστό δικηγόρο Καρυδομάτη.  Με την κίνηση αυτή επισφραγίζοντας οι συνθήκες  τραμπουκισμού και τρομοκρατίας  που η εγκληματική οργάνωση θέλει να διεξαχθεί αυτή η δίκη.  Αποχωρούμε και ζητάμε να εξασφαλίσει το δικαστήριο συνθήκες  ασφαλείας. Θα ασκήσουν, τα θύματα, όλα τα νόμιμα μέσα και εμείς οφείλουμε να προχωρήσουμε.

Πρόεδρος: Η δήλωση δεν θα καταχωρηθεί στα πρακτικά γιατί δεν προβλέπεται. Αυτά που μας εκθέσατε δεν έγιναν μέσα στη δίκη. Το δικαίωμα του καθενός ειναι σεβαστό. Θα σας συνιστούσα να μην αποχωρήσετε,  μην καθυστερείτε, μην χρονοτριβείτε. Ο Φεβρουάριος πλησιάζει, ο χρόνος τρέχει και θα υπάρχουν αποφυλακίσεις .

Π.Α. Δεν ευθυνόμαστε εμείς για το  και θα αφεθεί ελεύθερος ο Γ. Ρουπακιάς. Δηλαδή αν πυροβοληθεί ενας στο διάδρομο δεν είναι θέμα που αφορά το δικαστήριο; Δεν ενδιαφέρει πως έρχονται οι μάρτυρες στο δικαστήριο ; Η δίκη διεξάγεται σε συνθήκες τραμπουκισμού και τρομοκρατίας

Στο σημείο αυτό οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής αποχώρησαν από το δικαστήριο. Λόγω αδιαθεσίας της μάρτυρας διέκοψε τελικά η δίκη της Χρυσής Αυγής για την ερχόμενη Τρίτη.

Μετά την αποχώρηση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής από το δικαστήριο, η πρόεδρος της έδρας κάλεσε την φοιτήτρια Παρασκευή Καραγιαννίδου να συνεχίσει την κατάθεσή της.

Η ίδια δήλωσε πως δεν αισθάνεται καλά και ζήτησε  να συνεχίσει την κατάθεση της στην επόμενη συνεδρίαση.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης συναίνεσαν στο αίτημα της μάρτυρα με την πρόεδρο να αναρωτιέται “αυτό πνεύμα γιατί δεν το επιδεικνύεται συνεχώς;” .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα