Δήμητρα Κατσαφάδου: Εξιχνιάστηκαν δύο διαρρήξεις στο κατάστημά της στο Περιστέρι

Δήμητρα Κατσαφάδου: Εξιχνιάστηκαν δύο διαρρήξεις στο κατάστημά της στο Περιστέρι
Δήμητρα Κατσαφάδου papadakispress

Οι διαρρήξεις-κλοπές έγιναν από τους ίδιους δράστες, με τον ίδιο τρόπο δράσης και στο ίδιο κατάστημα στις 31 Αυγούστου και στις 12 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή του Περιστερίου

Από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταυτοποιήθηκαν ένας 20χρονος Αλβανός και ένας 21χρονος Έλληνας, ως δράστες δύο διαρρήξεωνκλοπών που διαπράχθηκαν με τον ίδιο τρόπο δράσης στο ίδιο κατάστημα «La Vie en Rose», της Δήμητρας Κατσαφάδου, πρώτες πρωινές ώρες στις 31 Αυγούστου και στις 12 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή του Περιστερίου.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία από άτομα που έχουν ενωθεί με σκοπό να διαπράττουν κλοπές. Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, οι ανωτέρω έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί, έσπαζαν τη γυάλινη θύρα εισόδου.

Αφού αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό του καταστήματος, με γρήγορες κινήσεις αφαιρούσαν τα προϊόντα, τα οποία τοποθετούσαν σε νάιλον συσκευασίες για την εύκολη μεταφορά τους. Επέλεγαν να ενεργήσουν μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες, όπου η κίνηση τους δρόμους ήταν ελάχιστη και ο φωτισμός μειωμένος. Επίσης, στο σημείο υπήρχε και συνεργός που εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου.

Πριν προβούν στην ανωτέρω εγκληματική δραστηριότητα, είχαν στοχοποιήσει τα εμπορεύματα αξίας του εν λόγω καταστήματος, καθώς είχαν εξασφαλίσει τη μεταπώληση τους.

Από τις έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες προϊόντων που αφαιρέθηκαν από το κατάστημα και ρουχισμός που είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων.

Οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό, κλοπές, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ναρκωτικών και φωτοβολίδων-πυροτεχνημάτων. Οι αναζητήσεις για τη σύλληψη τους και η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της δράση τους, συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα